Heeft Israël groeps­immuniteit bereikt tegen Corona?

Zoals elk land streeft Israël al een jaar naar het bereiken van het magische percentage, dat de bevolking immuun zou maken voor COVID-19. Volgens een of meer deskundige zijn we er misschien dicht genoeg bij, om te stoppen met verlammende sociale en economische beperkingen.

Door Redactie Israel Today |

In een gesprek met Channel 12 News zei Eran Segal, een computerbioloog bij het Weizmann-instituut, dat Israël het einde van de crisis heeft bereikt en kan terugkeren naar een bijna normale levensroutine.

‘Het is mogelijk dat Israël een soort groepsimmuniteit heeft bereikt, en toch hebben we een breed veilig­heids­net’ zei hij, verwijzend naar Israëls overschot aan doses vaccin. ‘Ik denk dat het daardoor mogelijk is om enkele beperkingen meteen op te heffen.’

Wat deskundigen zoals Segal echt optimistisch stemt, is dat het aantal besmettingen snel daalt nadat Israël de beperkingen op bijeen­komsten tijdens Pesach aanzienlijk heeft versoepeld, waardoor een groot deel van de economie deze week weer open kan.

Bijna vijf miljoen Israëli’s zijn nu volledig gevaccineerd (met twee doses), de meerderheid van de volwassen bevolking. De laatste maanden is het aantal nieuwe dagelijkse infecties met 97 procent gedaald.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.