LedenHeeft het ‘wokisme’ de jeugd van Israël al beïnvloed?

Woke zijn in een wereld vol haat lijkt het meest liefdevolle wat je kunt doen – totdat de definitie van liefde in twijfel wordt getrokken en 1 Korinthe 13 door het hardste geweten snijdt.

Door Oriel Moran | | Onderwerpen: woke
De ultieme uiting van "woke" zijn - de Gay Pride door de heilige stad Jeruzalem. Foto: Olivier Fitoussi / Flash90

Voor degenen die zich afvragen wat de term ‘woke’ betekent, volgt hier de definitie volgens het woordenboek:

Woke betekent bewust zijn van rassendiscriminatie in de maatschappij en andere vormen van onderdrukking en onrechtvaardigheid. In het algemene gebruik kan woke ook iemand of iets beschrijven als iemand die “erbij hoort”.

Voor zover ik heb begrepen, is deel uitmaken van de woke-beweging niet beperkt tot ras of geslacht, maar is het een all-inclusive club waar iedereen lid van kan zijn.

Hoewel de term woke vooral wordt geassocieerd met Black Lives Matter, heeft het zich verspreid naar andere bewegingen voor sociale rechtvaardigheid. Nu betekent het in het algemeen, in mijn eigen losse definitie: een persoon die iedereen accepteert, ongeacht ras, huidskleur, seksuele geaardheid of voorkeur.

De term heeft zich niet alleen verspreid binnen andere mensenrechtenorganisaties in het westen, maar ook binnen de popcultuur onder beroemdheden en in de politiek.

En zoals met elke populaire trend, heeft het seculiere “God makes no mistakes, baby I was born this way” volkslied zijn weg overzee naar Israël gevonden.

Sociale rechtvaardigheid en...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie