LedenHeeft God Israëli’s via dromen gewaarschuwd voor de aanval van 7 oktober?

Onderzoek stelt vast dat meerdere Israëli’s over de oorlog droomden in de nacht dat deze uitbrak. Sprak God via dromen omdat we in ons wakkere leven weigerden te luisteren?

Door Oriel Moran | | Onderwerpen: geloof
Familie en vrienden van de Israëlische soldaat Yossi Hershkovitz rouwen bij zijn begrafenis op de militaire begraafplaats Mount Herzl in Jeruzalem op 12 november 2023. Hij werd gedood tijdens de grondoperatie in de Gazastrook. Foto: Chaim Goldberg/Flash90

Dit artikel verscheen in het december 2023 / januari 2024 – magazine van Israel Today. Leden van Israel Today lezen de artikelen eerst. Ben je nog geen lid? Klik hier!


Uit een enquête is gebleken dat sommige Israëli’s in de nacht voordat de oorlog op 7 oktober uitbrak over oorlog hebben gedroomd. Heeft God door zulke dromen gesproken? Hebben we de gewoonte verloren om naar Hem te luisteren als we wakker zijn?

Net als vele anderen zat ik in de eerste dagen van de oorlog aan mijn smartphone gekluisterd. Ik wilde het laatste nieuws weten, met familieleden praten, contact houden met vrienden en, toegegeven: ik wilde me minder eenzaam voelen door rond te hangen op sociale media.

De Facebookgroep voor Nachlaot, mijn wijk in Jeruzalem, stroomde over van de verzoeken. Reservisten zochten een lift naar hun verzamelplaatsen. Buurtbewoners wilden weten waar de dichtstbijzijnde openbare schuilkelder was. Restaurants zamelden voedsel en uitrusting in voor de soldaten.

Van de vele bijdragen sprak één project me in het bijzonder...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie