LedenHebben Israëlische wetenschappers een geneesmiddel ontdekt voor één van de ergste vormen van kanker?

Ik heb een jonge GBM-patiënt begeleid en kan getuigen dat het lijden zeer groot is en tot een verschrikkelijke dood leidt.

Door Yochanan Visser | | Onderwerpen: gezondheid, medicijnen
Illustratie. Israëlische onderzoekers werken hard aan de volgende grote wetenschappelijke doorbraak tegen kanker. Foto: Doron Horowitz / Flash90

Een van de dodelijkste vormen van kanker is Glioblastoma Multiform (GBM) een zeer dodelijke hersentumor die tot nu toe geen genezing kent en enorm veel leed veroorzaakt. GBM is geen “normale” kankertumor, want hij groeit niet als een sneeuwbal, maar dringt letterlijk de verschillende hersengebieden binnen en kan zelfs de bovenste wervelkolom bereiken.

Een recente ontdekking door een team wetenschappers van de Tel Aviv Universiteit in Israël, zou eindelijk de lang verwachte doorbraak in de behandeling van GBM, zoals we zullen zien.

Wereldwijd krijgen elk jaar meer dan 300.000 mensen de ziekte en alleen al in de Verenigde Statensterven elk jaar meer dan 10.000 mensen aan GBM. Wijlen senator Ted Kennedy had GBM, evenals de zoon van de huidige Amerikaanse president Joe Biden. Slechts drie procent van de mensen die gediagnosticeerd zijn met GBM overleven langer dan twee jaar, leren we uit de statistieken.

Al meer dan 50 jaar zijn artsen en wetenschappers op zoek naar de therapie die zou kunnen helpen GBM-patiënten kan helpen deze vreselijke ziekte te overleven, maar tevergeefs. Bovendien zijn er al meer dan 14...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie