Hamas zegt Israël $8 miljoen over te maken, of anders…

Hamas heeft Israël tot dinsdag de tijd gegeven om 8 miljoen dollar aan Qatarese hulp over te maken als het de rela­tieve rust langs de grens met de Gaza­strook wil hand­haven. Dat volgens een bericht, dat zondag in de Pales­tijnse krant Al-Ayan stond.

Door Redactie Israel Today |

Afbeelding: Het ‘leger’ van Hamas toont zijn spierballen in Gaza. (Foto: Atia Mohammed/Flash90)

Een bron bij Hamas vertelde de krant dat de organisatie ook verwacht dat Israël meer ver­gun­ningen afgeeft aan Gazanen om Jordanië en de Weste­lijke Jordaan­oever te bezoeken en om in Israël te werken, en toestemming voor gezins­hereniging voor Gazanen die met Israëlische Arabieren zijn getrouwd, wat hun status in de Joodse Staat zou normaliseren.

De bron merkte echter op, dat Egyptische functio­na­rissen tegen Hamas hadden gezegd, dat het dergelijke stappen niet kan verwachten van Israëls nieuwe ‘regering van veran­dering’, althans niet op korte termijn.

Premier Naftali Bennett had harde kritiek geuit op zijn voorganger, Benjamin Netanyahu, omdat hij geld uit Qatar naar de door Hamas bestuurde Gaza­strook liet vloeien. En dus kan hij nu niet hetzelfde doen zonder een ernstige politieke terug­slag te krijgen.

Lees ook:
Geen genade voor Hamas,
Nederlands geld naar Hamas?!,
Duitse krant onthult leugens van Hamas,
‘Wij opereren in Gaza wanneer en hoe wij dat willen’.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.