Hamas wil meer Palestijnse hackers opleiden

Palestijnse terreurgroepen hopen het speelveld gelijk te trekken en het op te nemen tegen de cybersupermacht die de Joodse staat is.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: cyber, Hamas
Illustratie. Foto: Pixabay

Als het op cyberveiligheid aankomt, is Israël een wereldwijde supermacht. De Joodse staat voert schijnbaar naar believen verwoestende cyberaanvallen uit op vijanden als Iran, terwijl het tegelijkertijd elke dag honderden aanvallen op zijn eigen cybermiddelen afwimpelt.

Hamas hoopt het speelveld een beetje gelijk te trekken met de hulp van Maleisië.

Het Israëlische Kan News meldde dinsdag dat Hamas de afgelopen jaren een handvol veelbelovende Palestijnse studenten heeft geselecteerd voor geavanceerde cyberoorlogstraining in het Aziatische land. Volgens het rapport is Hamas al meer dan tien jaar actief in Maleisië.

In een mogelijk verwante ontwikkeling meldde de Maleisische politie deze week dat zij onlangs een Palestijnse man hadden gered. Hij was ontvoerd door plaatselijke bewoners, die voor het spionageagentschap Mossad van Israël werken.

De Palestijnse man zou een computerprogrammeur zijn en werd op 28 september buiten een winkelcentrum in Kuala Lumpur ontvoerd. Een andere Palestijn die op dat moment bij hem was, rende snel naar de politie om hulp te zoeken. Het slachtoffer werd gevonden toen hij door zijn ontvoerders werd ondervraagd in een afgelegen huis in de stad.

Maleisische politiefunctionarissen leken te bevestigen dat de man lid is van Hamas, en zeiden dat de plaatselijke ontvoerders voor de Israëlische Mossad werkten om de omvang van de cyberactiviteiten van de Palestijnse terreurgroep in het land te ontdekken.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox