Hamas-tunnel ontdekt onder schoolplein UNRWA school

Het Israëlische TV-kanaal KAN heeft dinsdag foto’s laten zien van de inslag van een Israëlische raket of raket­scherf, die was neergekomen op het school­plein van een UNRWA jongensschool in het stadsdeel Rimal van Gaza-stad. De foto toont een 7 meter diepe tunnel.

Door Redactie Israeltoday.nl |

De VN-organisatie UNRWA publiceerde vorige week een verklaring over de ontdekking van de tunnel, die onder het schoolterrein door liep, en veroor­deelde het misbruik van zijn terreinen door terreur­organi­saties in de Gaza­strook, evenals de Israëlische aanvallen op het gebied. Ook in 2014 en 2017 werden Hamas-tunnels onder scholen aangetroffen.

Israël klaagt al jaren, dat Hamas scholen van UNRWA en andere civliele instellingen misbruikt voor terreur­doel­einden. Hamas misbruikt kinderen en VN-personeel als bescher­mende schilden. De VS heeft onlangs als voorwaarde voor hervatting van financiéle steun aan de UNRWA gesteld, dat deze zich neutraal opstelt, zijn scholen niet voor verkeerde doelen of de opslag van wapens mogen worden gebruikt, en het onder­wijs­materiaal en de zomer­kampen de mensen­rechten respecteren en niet ophitsen.

Foto gemaakt door een Israëlische drone, die 14 ondergrondse lanceer­buizen laat zien, verstopt in een schoolplein in de Gazastrook. Ze werden in mei gebruikt tijdens het conflict van Hamas en het Israëlische leger. Het schoolgebouw was herkenbaar gemaakt met de Hebreeuwse tekst ‘Bet Sefer’, ‘School’. (Foto: IDF).

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.