Hamas-leugens ontmaskerd

De eenheid 504 van de Israëlische veiligheidsdienst heeft honderden terroristen ondervraagd en zo een beslissende bijdrage geleverd aan het blootleggen van het misbruik van ziekenhuizen.

Door Redactie Israel Heute | | Onderwerpen: Hamas

De Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet en zijn vertakkingen, zoals de kleine Eenheid 504, werken sinds de eerste dag de klok rond in de Gazastrook. “Tot nu toe hebben we tijdens de grondoperatie meer dan 300 terroristen van de terroristische organisaties gearresteerd, die naar Israël werden gebracht voor verdere ondervraging,” meldde een senior officier van de Eenheid 504, “de informatie uit de ondervragingen van de terroristen is zeer waardevol en draagt bij aan het elimineren van de terroristen en het waarborgen van de veiligheid van onze strijdkrachten.” Deze eenheid heeft een belangrijke rol gespeeld bij het onthullen van het misbruik van ziekenhuizen door Hamas voor verschillende terroristische en militaire doeleinden. Een Israëlische inlichtingeneenheid die niet alleen agenten rekruteert onder de vijand, maar waarvan de strijders ook militaire operaties in oorlog begeleiden.

Tijdens de strijd tegen terroristen in Israëlische gemeenschappen in het zuiden van Israël sloten tientallen soldaten en veldagenten zich aan bij IDF-gevechtsbataljons om terroristen uit te schakelen, te helpen bij de evacuatie van bewoners uit het gebied en inlichtingen ter plaatse uit te breiden. Tegelijkertijd werd in het zuiden een tijdelijke veldfaciliteit voor realtime ondervragingen geopend, die binnen een paar dagen werd uitgebreid tot een permanente ondervragingsfaciliteit.

In een ondervragingsprotocol van Eenheid 504 met een Palestijn die in het Shifa Ziekenhuis lag, verklaarde hij dat daar veel Hamas-terroristen waren, wat de medische staf, die van hun aanwezigheid wist, boos maakte. De ondervraagde terrorist schatte dat hij alleen al tussen de 80 en 100 terroristen had gezien. Hij voegde eraan toe dat de terroristen van Hamas en de Islamitische Jihad vermomd waren in de kleding van verschillende medische werkers en ook de spoedafdeling gebruikten voor hun activiteiten.

Video: IDF – Woordvoerder

Een andere Palestijn, Hamdoah Riad Assad Samlah, rapporteerde hoe Hamas-terroristen 50.000 Palestijnse burgers in het grote gebouw van de Palestijnse Rode Halve Maan in Gaza gebruikten als menselijk schild. Hij zei dat niemand zich tegen Hamas mocht verzetten of gedood zou worden. Hij voegde eraan toe dat Hamas zijn raketten in burgerdekens wikkelt om ze te verbergen voor Israëlische troepen en dat het vaak van dichtbij op het gebouw schiet. Een andere Palestijn vertelde Eenheid 504 dat hij meer dan 100 Hamas-terroristen het Rantisi ziekenhuis in Gaza had zien controleren, verspreid in groepen met ongeveer vijf tot zes man per groep. Hij zei dat hij ook in een ziekenhuis was geweest, het zogenaamde Sweden Hospital, waar hij tenminste zeven Hamas-terroristen had gezien. Hoewel ze in burgerkleding waren, zei hij dat hij een van hen persoonlijk kende en dat de anderen gewapend waren.

Video: IDF – Woordvoerder

Honderden werden ondervraagd in de Gazastrook en de locaties van ondergrondse terreurtunnels, wapenopslagplaatsen, de werkwijzen van de vijand en zijn pogingen om de burgerbevolking te assimileren werden blootgelegd. Tijdens de oorlog opereerde de eenheid met verschillende middelen en methoden om vier hoofddoelen te bereiken:

  • Het ondersteunen van grondoperaties
  • Het verzamelen van inlichtingen om doelen te bevestigen
  • Het leiden én beïnvloeden van de evacuatie van burgers naar de zuidelijke Gazastrook.

Als onderdeel van de evacuatie van de burgerbevolking uit de noordelijke Gazastrook, gebruikte de eenheid een verscheidenheid aan operationele middelen die het in staat stelden om meer dan 30.000 telefoongesprekken te voeren, meer dan tien miljoen sms-berichten te versturen, meer dan negen miljoen spraakberichten te versturen en ongeveer vier miljoen folders vanuit de lucht en vanaf de grond te verspreiden om de bevolking aan te moedigen om te evacueren. De evacuatie-inspanningen zullen de Israëlische strijdkrachten in staat stellen om de infrastructuur van Hamas in het gebied op grote schaal aan te vallen.

Video: IDF – Woordvoerder

Op basis van nauwkeurige informatie van mensen die door Eenheid 504 zijn verstrekt, zijn meer dan 300 nieuw ontdekte vijandelijke doelen in de Gazastrook bevestigd en zijn meer dan 100 doelen aangevallen als onderdeel van het targetingproces. “We hebben duizenden telefoontjes uit de Gazastrook ontvangen, meer dan ooit tevoren in deze eenheid. Het is duidelijk dat de inwoners van Gaza ongelukkig zijn met het barbaarse gedrag van Hamas. De gewone burger begrijpt dat Hamas de inwoners van Gaza een catastrofe heeft bezorgd waarvan ze moeilijk zullen herstellen,” bevestigde de officier. “Op 7 oktober sloten de ondervragers van de eenheid zich aan bij de gevechtstroepen rond de Gazastrook en werden zo een betrouwbare primaire bron voor de plannen van de terroristische organisatie Hamas. Met elke individuele ondervraging worden nieuwe plaatsen en mensen uit de Gazastrook bekend. De informatie uit de ondervragingen van de terroristen is zeer waardevol, het leidt tot de eliminatie van de terroristen en geeft onze strijdkrachten de zekerheid dat ze niet in tactische vallen trappen in de Gazastrook.”

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox