LedenHamas klaagt: “Islamitische Jihad steelt Samaria van ons!”

Hamas zegt dat een grootschalige oorlog tegen de Joodse staat gedoemd is te mislukken vanwege het overweldigende voordeel van het Israëlische leger.

Door Baruch Yadid/TPS | | Onderwerpen: Hamas
Foto: Majdi Fathi/TPS

Een Palestijns politicus die in contact staat met de Hamas-leiding in Judea en Samaria heeft tegen het Israëlische persbureau TPS gezegd: “De militaire arm van Hamas is gekant tegen het fenomeen van de ‘bataljons’, grote en georganiseerde verzetsgroepen die zich verspreiden van Noord-Samaria tot de centrale Westelijke Jordaanoever.”

Het afgelopen jaar heeft de terreurorganisatie Islamitische Jihad onder Iraanse leiding gewerkt aan de totstandbrenging van een onafhankelijk gebied dat niet onder controle staat van de Palestijnse Autoriteit.

Er zijn reeds honderden gewapende terroristen met duizenden wapens in de stad Jenin en de omliggende dorpen. De Islamitische Jihad is erin geslaagd de Palestijnse Autoriteit volledig uit het gebied rond Jenin te verdrijven en heeft een nieuwe militaire eenheid opgericht, het “Jenin Bataljon”, waarin ook terroristen van andere groeperingen, zoals de “Al-Aqsa Martelaren Brigades” van Fatah en Hamas, zijn opgenomen.

Dit bataljon begon zich uit te breiden naar de gebieden van Sichem (Nabloes) en...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie