LedenHamas is de nieuwe Amalek

Als God het volk Israël in de Bijbel opdroeg om de Amalekieten uit te roeien, waarom mag Israël het Palestijnse Hamasregime dan niet vernietigen?

Door Aviel Schneider | | Onderwerpen: Hamas
Foto: Atia Mohammed / Flash90

Dit artikel verscheen in het december 2023/januari 2024 – magazine van Israel Today. Leden van Israel Today lezen de artikelen eerst. Ben je nog geen lid? Klik hier!


Is de God van Israël niet dezelfde God toen en nu? Wat is het verschil tussen de Amalekieten en Hamas? Drie weken na ‘Zwarte Sabbat’ riep premier Benjamin Netanyahu op tot de vernietiging van het Hamasregime, waarbij hij zich beriep op Gods gebod met betrekking tot de Amalekieten. Ja, Israël wil de herinnering aan Hamas uitroeien onder de hemel.

‘Onze soldaten zullen moedig en krachtig strijden tegen een vijand die wreder is dan alle andere’, benadrukte Netanyahu. ‘Denk aan wat de Amalekieten jullie hebben aangedaan! Dat is wat wij doen, en we vechten nu tegen Amalek. Onze strijdkrachten zijn vastbesloten dit kwaad uit te roeien, voor het welzijn van ons bestaan en voor het welzijn van de mensheid. De soldaten van Israël maken deel uit...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie