Hamas executeert twee Palestijnen voor hun hulp aan Israël

De Palestijnen ondertekenden overeenkomsten die hen verplichten terreur te bestrijden. Maar elke Palestijn die dat doet, wordt bruut gestraft.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Hamas
Hamas regeert Gaza met ijzeren vuist. Foto: Attia Muhammed / Flash90

De Palestijnen hebben verschillende vredesakkoorden met Israël getekend, die hen allemaal verplichten om terrorisme te bestrijden en de zogenaamde “cyclus van geweld” te beëindigen.

Maar mocht een Palestijnse Arabier het wagen om die verplichting daadwerkelijk na te komen, dan riskeert hij of zij zware straffen, en zelfs de dood.

Dat is vooral het geval in de Gazastrook, waar afgelopen weekend twee Palestijnen door Hamas werden geëxecuteerd. Ze werden beschuldigd van hulp aan Israël bij de recente militaire campagne tegen de raketaanvallen van de Islamitische Jihad-raketaanvallen.

Een van de ter dood veroordeelden zou de Israëlische strijdkrachten hebben geholpen bij het lokaliseren van de lanceerplatforms van de Islamitische Jihad. De ander zou Israël hebben geholpen bij het uitschakelen van terroristen die zich onder de burgerbevolking schuilhielden.

Jaren van onophoudelijke raketbeschietingen van Hamas en de Islamitische Jihad op Zuid-Israël, heeft de Gazastrook in een permanente staat van oorlog gehouden. Soms neemt het geweld in alle hevigheid toe, soms is het een tijdje wat rustiger, maar de voortdurende dreiging van geweld heeft geleid tot armoede en wanhoop onder de bevolking van Gaza.

Veel Gazanen zijn het zat. Maar als ze in actie komen, kunnen ze er bijna zeker van zijn dat ze gearresteerd, gemarteld en soms zelfs gedood zullen worden. En dat terwijl hun acties in overeenstemming met de officiële akkoorden die tussen Israël en de Palestijnen zijn gesloten.

Helaas kunnen we niet voorbijgaan aan het feit dat de Palestijnen tijdens de laatste democratische verkiezingen zestien jaar gelden, in meerderheid voor Hamas, en zijn gewelddadige ideologie hebben gekozen.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox