Hamas-bondgenoot staat nu aan het roer van schip Israël

 

Door Tsvi Sadan |

Met slechts vier zetels in de Knesset, trekken Mansour Abbas en zijn Ra’am partij aan de touwtjes van de nieuwe ‘regering van verandering’. Maar wie trekt er aan de touwtjes van Abbas? ( Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Ra’am, weet u nog, ontving 53 miljard shekels uit handen van de premiers Naftali Bennett en Yair Lapid, wat de prijs was die nodig was om partijleider Mansour Abbas ervan te overtuigen de regering te steunen. Het geld zou ten goede komen aan verwaarloosde Arabische gemeentes in Israël Hoewel Ra’am slechts vier zetels heeft in de Knesset, kan het de regering in een opwelling omverwerpen. Dus, vier zetels of niet, het is Abbas die nu aan het roer staat van het schip dat Israël heet.

De twee NGO’s die het onderzoek hebben uitgevoerd, controleren en onderzoeken de vermeende samenwerking van Israëli’s met Palestijnse terroristen. Dit is genoeg voor linkse politici om hen als ‘rechtse’ organisaties te bestempelen. En in het Israël van vandaag is het etiket ‘rechts’ genoeg om in diskrediet te worden gebracht en te worden genegeerd. Dit verklaart waarom Hasson’s onthulling werd genegeerd door de grotere omroepen Kan en Channel 12.
De door de overheid gefinancierde omroep Kan ging nog verder toen het de aandacht vestigde op een tweet van Abbas waarin hij Benjamin Netanyahu beschuldigde van ‘het rekruteren van al zijn troepen voor een campagne van ophitsing, moddergooien, verdeeldheid en valse beschuldigingen.’ Daarmee beschuldigde Kan Hasson ervan een van Netanyahu’s rekruten te zijn die zijn vuile praatjes navertelde.

De publieke omroep van Kan lijkt te denken dat dit alles slechts een vuile streek is van Netanyahu om de nieuwe regering ten val te brengen. (Foto: Olivier Fitoussi/Flash90)

Het praatprogramma deed een onthulling over een Israëlische Arabische NGO bekend als Association 48, geregistreerd onder de naam van ‘de islamitische organisatie voor de wezen en de behoeftigen’. Hasson verzuimde de echte naam van deze organisatie te identificeren, waarvan het geschreven doel is om ‘bevolkingsgroepen te helpen die geen burgers van Israël zijn,’ en onthulde dus niet dat het alleen al in 2020 bijna 47 miljoen shekels ontving. Aangezien zo’n grote som geld niet kan worden verklaard door particuliere donaties, kan men niet uitsluiten dat buitenlandse regeringen (Turkije en Duitsland komen in gedachten) bijdragen aan haar agenda.
Evenmin kan men uitsluiten dat geld van de Israëlische belastingbetaler dat bestemd is voor de Arabische sector, ook zijn weg vindt naar deze ‘mensenrechten’-NGO. Deze mogelijkheid werd geopperd door Merav H’gag van Choose Life. Na Hasson’s onthulling tweette ze: ‘Wie van jullie zou ermee instemmen dat geld uit de staatsbegroting wordt overgemaakt naar Hamas, om terroristen te financieren? Dit is precies wat er gebeurt!’ De tweet eindigt met de hashtag #IsraelCommitsSuicide.
Met het bovenstaande in het achterhoofd voert Hasson bewijzen aan (videoclips, correspondentie, enz.) die de onbetwistbare banden tussen Associatie 48, Ra’am en Hamas aantonen. Omwille van de ruimte volstaat het te wijzen op één sleutelfiguur, Razi Issa, die een hooggeplaatst lid is van de Ra’am-partij, voorzitter van de Algemene Vergadering van de Islamitische Beweging, lid van de Shura Raad, en CEO van Associatie 48. Issa is ook de man die achter de schermen de deal tussen Bennett, Lapid en Abbas hielp bezegelen.

In 2019 bezocht Issa Gaza voor de opening van de Gaza-tak van Association 48, en kreeg een warm welkom van hoge Hamas-functionarissen. In haar programma presenteerde Hasson haar eigen interview met Issa, waarin ze vraagt: ‘Waarvoor bedankt (Hamas-woordvoerder) Razi Hamed je? Het is een eenvoudige vraag.’ Issa antwoordde; ‘Hoe moet ik dat weten?’

Een fragment uit Hassons programma waarin Lapid, Bennett en Abbas zitten. Achter hen, rechts in beeld, staat Razi Issa. Deze opname werd gemaakt vlak nadat de partijen waren overeengekomen samen de nieuwe regering te vormen en is in Israël enigszins beroemd (of berucht) geworden. (Foto: Screenshot)

Vereniging 48 heeft in totaal 13 filialen in Gaza en op de Westelijke Jordaanoever. Het filiaal in de stad Tulkarm, bijvoorbeeld, wordt geleid door niemand minder dan Azhar Shaharur, wiens broer deelnam aan de aanslag van 27 maart 2002 op het Park Hotel in Netanya, waarbij 30 Joden om het leven kwamen. Shaharur zit 29 maal levenslange gevangenisstraf uit in een Israëlische gevangenis. De echtgenote en de zoon van Azhar Shaharur zijn lid van de terreurgroep ‘Islamitische Jihad’.

Dit alles wijst erop dat Association 48 een van de vele Palestijnse terreur-ondersteunende NGO’s is die zich voordoet als mensenrechtenorganisaties. Nog maar een week geleden heeft Minister van Defensie Benny Gantz zes Palestijnse mensenrechten NGO’s opgenomen in Israël’s lijst van terreurorganisaties. Tot dusver heeft Israël echter nog geen enkel bewijs kunnen leveren van een enkele Israëlische Arabische NGO die op de een of andere manier terreur steunt. Aangezien het moeilijk te geloven is dat ze niet bestaan, moet men zich afvragen of het verzuim van de Israëlische inlichtingendiensten om bewijzen te leveren, waarvan sommige beschikbaar zijn op sociale netwerken, al dan niet politiek gemotiveerd is.
Daarom vind ik de reactie van de partij voor religieus zionisme overtuigend. Zij zeggen dat ‘de banden tussen Ra’am, de Islamitische Beweging en Hamas al voor de verkiezingen bekend waren bij Bennett en [minister van Binnenlandse Zaken Ayelet] Shaked [en nu] honderden miljoenen shekels zullen worden overgemaakt van het ministerie van Binnenlandse Zaken naar de lopende begroting van de Arabische gemeenten, wetende dat dit geld zijn weg zal vinden naar organisaties van de Islamitische Beweging en Hamas, en terrorisme zal steunen. Als er onder de zionistische partijen van de coalitie één persoon is die nog rode lijnen over heeft, kan hij de goedkeuring van de begroting verhinderen en deze nationale zelfmoord stoppen.’