Grote belangstelling voor Israël­manifestatie

Bijna duizend vrienden van Israël waren op donderdag 20 mei in Den Haag, om hun solidariteit met Israël laten zien. De solidariteits­manifestatie werd georganiseerd door CIDI en Christenen voor Israël, met dank aan Pillar of Fire.

Door Christenen voor Israël |

Aanleiding was het recente conflict tussen Israël en Hamas, dat bijna twee weken heeft gewoed. Er zijn ruim vierduizend raketten op Israëlische burgers afgeschoten door Hamas en Islamitische Jihad. En Israëls zelfverdediging wordt telkens weer onterecht veroordeeld door een deel van de Tweede Kamer.

Een aantal Kamerleden was ook bij de manifestatie aanwezig, waaronder Don Ceder (CU), Kees van der Staaij (SGP), Gidi Markuszower (PVV), Nicki Pouw-Verweij en Derk-Jan Eppink (JA21). CIDI en Christenen voor Israël boden hen een manifest aan met de oproep om de invloed van terreurorganisaties in Europa te bezweren, Israël in zijn recht op zelfverdediging te steunen en antisemitisme grondig te bestrijden.

De manifestatie werd georganiseerd net voorafgaand het Kamerdebat over Israël. Diverse sprekers uit Joods en christelijk Nederland hadden een boodschap voor de Nederlandse regering: ‘Blijf achter Israël staan’. Sprekers waren onder andere Opperrabbijn Binyomin Jacobs, CJO-voorzitter Ronny Naftaniël, en diverse sprekers van Christenen voor Israël en CIDI. Ook de Israëlische ambassadeur Naor Gilon sprak de menigte toe, dankbaar voor de steun die hij ervaart voor Israël.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.