Groeten uit Israël – Warm weer verwarmt onze zielen

בוקר טוב, Boker Tov, goede morgen, beste lezers,

Door Judith Jeries |

Het is de laatste dagen erg mooi en aangenaam warm weer geweest hier in Israël. Veel mensen trokken naar buiten, want van blauwe luchten en aangename temperaturen kun je nooit genoeg krijgen. In het noorden haalde de temperatuur gisteren (woensdag) zelfs 28 graden, maar vandaag zal het slechts 18 graden worden en gaan regenen. Om nog een paar zonnestralen op te vangen en iets positiefs voor onze gezondheid te doen door nog wat te gaan bewegen, besloten we ‘s middags naar Naharia te rijden, naar het strand aan de Middellandse Zeevan deze noordelijkste kuststad. Maar op de Tayelet (de strandpromenade) troffen we niet zoveel wandelaars aan als we hadden verwacht.

Op zo’n mooie dag hadden we veel meer mensen verwacht. (Foto: Judith Jeries)

Natuurlijk heb ik ook goed uitgekeken naar mogelijke olievlekken. Er werd beweerd dat er steeds weer teerachtige resten aanspoelden op de Israëlische stranden in de dagen na de olieramp, ongeveer 2 weken geleden. Gelukkig was daarvan niets meer te zien. Vrijwilligers en professionele opruimers hebben een geweldig werk verricht.

Er waren toch nog een paar mensen in de speeltuin (Foto: Judith Jeries)

Inmiddels heeft het ministerie van Volksgezondheid de waarschuwing tegen het eten van vis weer ingetrokken. Vissen gevangen in de Middellandse Zee zijn niet aangetast en kunnen dus veilig worden gegeten, zo werd gemeld. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee, we hebben de verse visgerechten erg gemist.

Zonsondergang aan zee. (Foto: Judith Jeries)

De kortdurende hittegolf is nu dus alweer voorbij, maar desondanks kunnen we ons al weer verheugen op zonneschijn en relatief aangename temperaturen in het komende weekeinde.

Het weer voor vandaag in Israël
Gedeeltelijk bewolkt en weer beduidend koeler, behalve in Eilat, daar blijft het vandaag zomers warm. Tegen de avond kunnen er in het noorden verspreide buien vallen, die zich in de komende nacht naar het midden van het land zullen uitbreiden.
Voor vandaag worden de volgende maximum temperaturen verwacht: Jeruzalem 22 graden, Tel Aviv 21 graden, Haifa 20 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 25 graden, aan de Dode Zee 29 graden, Be’er Sheva 24 graden, Eilat aan de Rode Zee 35 graden.
Het waterpeil van het Meer van Galilea is met anderhalve centimeter gestegen en staat nu op 209,235 meter beneden de zeespiegel, dat is 43,5 centimeter onder de bovengrens!

Namens de gehele redactie van Israel Today wens ik u een heel goede donderdag. Het ga u goed.

Hartelijke groeten vanuit het mooie Galilea,

Judith