Groeten uit Israël – Soldaten planten onze olijfbomen

בוקר טוב, Boker Tov, goede morgen, beste lezers,

Door Aviel Schneider |

Deze keer hebben Israëlische soldaten onze olijfbomen in de woestijn geplant, in totaal 1260 zaailingen. De jonge soldaten waren verrast toen ze zagen hoe christenen uit Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Nederland de Israëlische woestijn met olijfbomen vergroenen. Jonge Israëli’s kunnen vaak niet begrijpen dat christenen willen deelnemen aan het herstel van Israël.

En als ze dan te horen krijgen dat deze mensen dit alleen maar doen uit pure liefde voor het volk en het land, zijn ze nog verbaasder. ‘Pure liefde’ is tegenwoordig een zeldzame kwaliteit binnen de mensheid, vooral in samenhang met de bijbelse beloften.
‘Elke boom is als een nieuwe liefde voor Israël,’ zei een Israëlische soldate tegen ons. ‘Dit is geweldig!’ In die zin symboliseert elke geplante olijfboom een nieuwe liefdeswortel in het land – in totaal al 6600 olijfbomen.

‘Pure liefde’ (Foto: Israel Heute)

De mens is als een boom in het veld,’ is een van mijn favoriete liederen. Het werd gecomponeerd door de Israëlische dichter Natan Zach, die begin november op 90-jarige leeftijd stierf. In zijn lied neemt hij een zin en een gedachte over uit Deutero­nomium 20:19, omdat mensen vaak worden vergeleken met bomen in de Bijbel. Eerst moet er een zaadje worden begraven en vervolgens moet de grond regelmatig worden besproeid en vrij van onkruid worden gehouden. God heeft een goddelijk zaadje van Zijn beeld in onze ziel, in ieder mens geplant. De kracht van de boom hangt af van hoe goed hij in de grond geworteld is. De wortel van God­vrezende mensen is geworteld in hun geloof. De schoonheid van een boom is zijn vrucht. En dit wordt weerspiegeld in de geestelijke verzorging die wij nodig hebben terwijl we groeien, net als een boom. De jonge soldate herinnerde me daaraan met haar verbazing over jullie liefde voor het volk Israël.

Iedereen die nog wil deelnemen aan deze vergroening en liefde is welkom om dit te doen! Helpt u ons om de woestijn van Israël groener te maken? Bij aankoop van drie olijfbomen krijgt u een doos van onze unieke olijfolie uit het zuiden van Israël GRATIS!

Elke boom krijgt een naam. Elke aangekochte olijfboom wordt op een kaart gemarkeerd met zijn exacte locatie. Daarnaast ontvangt u een certificaat met op welke naam de boom geplant is.

Als u ook een boom op uw naam wilt hebben, klik dan hier.


Het weer voor vandaag in Israël
Deels bewolkt met een lichte daling van temperatuur. In het noorden en het centrum van het land kan er sporadisch regen vallen. Voor vandaag worden de volgende maximum temperaturen verwacht: Jeruzalem 19 graden, Tel Aviv 23 graden, Haifa 21 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 24 graden, aan de Dode Zee 28 graden, Be’er Sheva 24 graden, Eilat aan de Rode Zee 28 graden. br />Het waterpeil van het Meer van Galilea is onveranderd en wordt aangegeven op 209,99 m beneden de zeespiegel. Dat is 119 centimeter onder de bovengrens!

De redactie van Israel Today wenst alle lezers een prachtige dag toe. Het ga u goed.

Shalom uit Jeruzalem,

Aviel