Groeten uit Israël – Sieraden van munten in Akko

בוקר טוב, Boker Tov, goede morgen, beste lezers,

Door Ayala Shalmayev |

Oh, wat hebben we gisteren een mooie dag beleefd! Samen met mijn collega Shani gingen we naar Akko. De meesten van u zullen deze indrukwekkende stad wel kennen. Voor mij heeft Akko een heel bijzondere betekenis, omdat mijn man in deze stad is opgegroeid. Sinds we samen zijn, en dit is nu 16 jaar, gaan we regelmatig naar zijn familie in Akko.

En uitstapjes naar de oude stad maken daar natuurlijk altijd deel van uit. Omdat mijn man onder andere geschiedenis van het Midden-Oosten heeft gestudeerd, leren we dan altijd iets nieuws over deze oude stad.

Maar nu terug naar het onderwerp en de echte reden voor onze reis: Shani werd via internet op de hoogte gebracht van een bijzondere verkoper van sieraden. Zijn naam is Meran en hij verwelkomde ons in zijn juwelierswinkel, die hij gisteren opende! Het bijzondere aan zijn sieraden is, dat hij die zelf maakt van antieke, oude en hedendaagse munten uit verschillende landen. Hij maakt ringen, kettingen en oorbellen.

Bijna 3 uur lang heeft hij ons alles over zijn indruk­wekkende werk uitgelegd, en laten zien. We hebben daarna een paar sieraden uitgezocht (wat heus niet eenvoudig was) die u, beste lezers, binnenkort via onze website in onze winkel zult kunnen vinden! Natuurlijk hebben we ons vooral gericht op sieraden van Israëlische munten.

Daarna hebben we wat gewandeld over de Arabische markt (die ik nog nooit zo leeg had meegemaakt), shoarma gekocht met vers geperst vruchtensap, en zijn daarna naar de haven gewandeld. We zijn daar gaan zitten en hebben genoten van de heerlijke temperatuur, het geluid van de zee en het fantas­tische uitzicht op Haifa.

We besloten de dag met een wandeling over de promenade, waar we genoten hebben van een prachtige zons­onder­gang. (Foto: Ayala Shalmayev)

Het weer voor vandaag in Israël
Gedeeltelijk helder, gedeeltelijk bewolkt met temperaturen die iets te hoog zijn voor de tijd van het jaar. Morgen wordt er weer regen verwacht. Voor vandaag worden de volgende maximum temperaturen verwacht: Jeruzalem 19 graden, Tel Aviv 25 graden, Haifa 23 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 26 graden, aan de Dode Zee 26 graden, Be’er Sheva 26 graden, Eilat aan de Rode Zee 28 graden.
Het waterpeil van het Meer van Galilea is een halve centimeter gedaald en ligt nu op 209,985 m. beneden de zeespiegel, 118,5 centimeter onder de bovengrens!

Namens de gehele redactie van Israel Today wens ik u een prachtige dag toe. Het ga u goed.

Shalom uit Na’ale,

Ayala