Groeten uit Israël – Naar de olijfbomen in de woestijn

בוקר טוב, Boker Tov, goede morgen, beste lezers,

Door Ayala Shalmayev |

Gistermorgen was het weer eens tijd om naar de olijfbomen en de wijngaard te gaan kijken. Dus ik reed samen met mijn collega Rami weer de woestijn in. We reden al om 5 uur ‘s morgens weg, zodat we de grootste hitte daar konden vermijden. Want juist in deze week is het bijzonder warm door een hittegolf, die naar verwachting tot vrijdag zal duren.

Olijfboomgaard 1 (Foto: Ayala Shalmayev)

Na een voorspoedige en snelle reis bereikten we onze bestemming. We gingen meteen van de ene naar de andere olijfboomgaard om foto’s en video’s te maken. Om 8 was het al 33 graden geworden, een uur later liet de thermometer al 37 graden zien! We grepen elke gelegenheid aan om een korte pauze te nemen in de airco-gekoelde auto!

Het is pas een maand geleden dat we hier de laatste keer waren. Eind juni waren de druiven nog groen en zoals je op de openingsfoto kunt zien, zijn ze nu al paars van kleur!

De druiven zijn nu bijna rijp voor de oogst (Foto: Ayala Shalmayev)

De druivenoogst staat dus voor de deur. Het planten van de volgende serie olijfbomen vindt dit najaar plaats. Natuurlijk hopen we dat een aantal van jullie ook zullen kunnen meehelpen!

Hier zijn nog enkele foto’s van de olijfboomgaarden. De olijfboomgaarden 1, 2 en 3 en de wijngaard kunt u in de video zien.

Olijfboomgaard 4 (Foto: Ayala Shalmayev)

Olijfboomgaard 5 (Foto: Ayala Shalmayev)

We hopen van harte dat we binnenkort niet alleen, maar met enkelen van jullie naar onze olijfgaarden en wijngaarden kunnen rijden. We herinneren ons nog heel goed de plantactie, die we samen met een aantal van onze lezers hebben uitgevoerd. Het zou mooi zijn als dit opnieuw mogelijk zou zijn. Tot die tijd kunt u genieten van de prachtige foto’s. We blijven u op de hoogte houden.

En nu het weer voor vandaag in Israël
Net als gisteren, warm en droog in het binnenland en in de bergen, en benauwd aan de kust. Voor vandaag worden de volgende maximum temperaturen verwacht: Jeruzalem 34 graden, Tel Aviv 31 graden, Haifa 29 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 40 graden, aan de Dode Zee 40 graden, Be’er Sheva 37 graden, Eilat aan de Rode Zee 44 graden.
Het waterpeil van het Meer van Galilea is onveranderd en ligt op 209,36 m beneden de zeespiegel, 56 centimeter onder de bovengrens!

Namens de gehele redactie van Israel Today wens ik u een prachtige donderdag toe. Blijf gezond.

Shalom uit Na’ale,

Ayala