Groeten uit Israël – Ieder heeft zijn mening, nou en?

בוקר טוב, Boker Tov, goede morgen, beste lezers,

Door Aviel Schneider |

Een mening hebben maakt deel uit van het mens-zijn. Iedereen heeft zijn eigen originele mening, want iedereen is een individu. Ik ben er vaak verbaasd over hoe mensen soms reageren op onze artikelen, wanneer ze het niet eens zijn met de mening van de auteur. Sommige mensen winden zich soms op over dingen, terwijl dat niet nodig is. Ik heb dit vooral opgemerkt bij onderwerpen die betrekking hebben op de Amerikaanse president Donald Trump en de wereldwijde Corona-pandemie.

Het is nu eenmaal zo dat men in Israël de actualiteit vaak anders ziet dan in het Westen. En daar is niets mis mee, het is niet nodig om daar boos over te worden.

In mijn familie heeft iedereen zijn eigen wijsheid, volwassenheid en inzicht. Dit komt vaak naar voren door kleurrijke woorden en met emotie als we samen rond de tafel zitten. Of het nu gaat over politiek, de maatschappij, vragen over God, of over welke van de Looney Tunes nu eigenlijk slimmer is, Bugs Bunny of Duffy Duck? Heel vaak zijn Anat en ik het over veel dingen niet eens. Zij heeft haar mening en ik heb mijn maatstaven.

Ook als we bij onze vrienden zitten, is er nauwelijks een onderwerp waarover we het eens zijn. Vooral met betrekking tot de Israëlische regering en haar leider Benjamin Netanyahu. Sommigen zien hem als koning en redder en anderen haten Bibi vanwege zijn leugens. Weer anderen zijn net zo bang voor het coronavirus als voor hun eigen schaduw. Dan zijn er nog degenen in onze hechte vriendenkring die de Corona-pandemie ronduit ontkennen. Hoe vaak we het ook bespreken, soms in een aangenaam rustig gesprek, maar soms ook komt het tot een verhitte discussie. Want ieder van ons heeft zijn redenen en overtuiging. Zelfs in de redactievergaderingen met onze redacteuren en publicisten zijn we het over veel dingen oneens.

Gisteren in Jeruzalem. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

En precies dat is mijn punt voor onze lezers over de hele wereld: het is goed mogelijk dat we veel situaties niet altijd in hetzelfde licht zien. Maar is dat zo erg? Of het nu gaat om familie, vrienden, de redactie of lezers, we zijn allemaal mensen met onze eigen ideeën en overtuigingen. We zien de actualiteit om ons heen elk vanuit ons eigen perspectief en standpunt. Dat is normaal en prima, want we zijn allemaal verschillende mensen. Zolang we discussiëren en vrienden blijven, is dat perfect. Als we allemaal dezelfde mening zouden hebben, dan zou de wereld saai zijn. Zelfs bij de recente Israel Happening in Zwitserland heb ik meerdere malen benadrukt dat we het niet altijd met alles eens hoeven te zijn. Zolang we vrienden blijven en van elkaar houden, is dat een geschenk.

Het weer voor vandaag in Israël
Verspreide buien, soms met onweer, aanvankelijk alleen in het noorden, later ook in het midden van het land. De komende nacht zal de regen zich verspreiden naar het noorden van Negev.
Voor vandaag worden de volgende maximum temperaturen verwacht: Jeruzalem 11 graden, Tel Aviv 15 graden, Haifa 14 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 15 graden, aan de Dode Zee 22 graden, Be’er Sheva 18 graden, Eilat aan de Rode Zee 22 graden.
Het waterpeil van het Meer van Galilea is acht (!) centimeter gestegen en ligt nu op 209,855 meter beneden de zeespiegel. Dat is 105,5 centimeter onder de bovengrens.

De redactie van Israel Today wenst alle lezers een prettige dinsdag. Blijf gezond.

Shalom uit Jeruzalem,

Aviel