Groeten uit Israël – Hitte en weer de Corona-routine

 

Door Dov Eilon |

Afbeelding: Jeruzalem aan het begin van de week (Foto: Dov Eilon)

בוקר טוב, Boker Tov, goede morgen, beste lezers,

De zomer heeft ons op dit moment stevig in zijn greep. Al vroeg in de ochtend nadert de thermometer de 30 graden grens. Rond het middaguur wordt hier een temperatuur van 39 graden verwacht. Maar zelfs in Tel Aviv zal het niet veel minder warm worden, met een verwachte temperatuur van 34 graden. En dat met een luchtvochtigheid van 71 procent! Hier in Modi’in hebben we een veel aangenamere luchtvochtigheid van 28 procent, ondanks de hogere temperaturen.

Trouwens, we blijven toch thuis en de airco draait bijna non-stop. Ik heb eens gelezen dat Israëli’s in de zomer gemiddeld in een veel koelere omgeving leven dan de inwoners van Duitsland, dat klinkt grappig nietwaar? Dat komt omdat men in Duitsland niet overal over een airconditioning beschikt. Als ik hier bijvoorbeeld boodschappen ga doen, geniet ik tijdens de rit van de goede airconditioning in mijn auto, en ga ik vervolgens naar een van de supermarkten, die altijd zeer goed geklimatiseerd zijn. Soms is het daar zelfs koud. Ik merk dus eigenlijk niet veel van deze hittegolf, wat ook komt omdat ik nog steeds thuis werk.

Over thuiswerken gesproken, onze Corona-commissie binnen de regering heeft in haar laatste vergadering aanbevolen, zoals zij dat ook deed aan het begin van het Corona-tijdperk (dat toch nog niet voorbij lijkt te zijn), om thuis te werken als dat mogelijk is. Ik heb het gevoel dat ik ben teruggebracht naar de lente van 2020, met dagelijkse berichten over een gestage toename van de Corona-gevallen, en zelfs wordt er weer gesproken over een nieuwe lockdown voor de feestdagen in september. En ook de zomer­vakanties naar het buitenland lijken lang­zamer­hand weer los te barsten, en dus moeten we nu weer een week in quarantaine bij terugkeer uit de meeste landen, en dit geldt nu ook voor vluchten uit Europa. Begint alles weer van voren af aan?

En dan zijn er nog onze buren in het zuiden en nu ook in het noorden, die er van tijd tot tijd met een paar raketten voor zorgen dat het nooit saai zal worden in ons land.

Ik heb geen idee wat er nu met Corona en de raketten gaat gebeuren, maar ondanks dit alles probeer ik het leven hier zo normaal mogelijk voort te zetten. Vandaag kijk ik dus weer uit naar de terugkeer van onze jongste zoon uit het leger en het bezoek van onze oudste zoon en zijn verloofde in het weekeinde. Het is altijd leuk om met de hele familie rond de tafel te zitten, vooral als de kinderen al groot zijn.

En nu een blik op het weer voor vandaag, het wordt verondersteld erg warm te blijven voor het weekeinde.

De stad Jeruzalem biedt schaduw, wat vooral in de hitte belangrijk is. (Foto: Dov Eilon)

Het weer voor vandaag in Israël
Hogere temperaturen dan gemiddeld en droog in de meeste gebieden van het land, drukkend warm aan de kust.
Voor vandaag worden de volgende maximum temperaturen verwacht: Jeruzalem 35 graden, Tel Aviv 34 graden, Haifa 31 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 40 graden, aan de Dode Zee 42 graden, Be’er Sheva 40 graden, Eilat aan de Rode Zee 43 graden.
Het waterpeil van het Meer van Galilea is verder gedaald en ligt nu op 209,86 meter beneden de zeespiegel, dat is 1,06 meter onder de bovengrens.

Namens de gehele redactie van Israel Today wens ik u een heerlijke donderdag en alvast een mooi weekeinde en een gezegende Shabbat. Het ga u goed.

Shalom uit Modi’in,

Dov