Groeten uit Israel – Het normale dagelijkse leven is terug

בוקר טוב, Boker Tov, goede morgen, beste lezers,

Door Dov Eilon |

Is het nu echt al midden oktober? Ik kan het bijna niet geloven. De dagelijkse sleur heeft ons zo stevig in zijn greep, dat ik niet merk hoe snel de dagen voorbij gaan. Ja, het moet die dagelijkse sleur zijn. Elke ochtend voordat het werk begint, breng ik mijn dochter, die nu tweedejaars studente is, naar het trein­station, vanwaar zij naar haar universiteit gaat. Zoomen en thuis studeren zijn nu voorbij.

Het novembernummer van het Israel Today Magazine.

En onze jongste zoon verblijft door de week op zijn leger­basis. Vandaag, op de dag af, heeft hij nog een heel jaar te gaan tot aan het einde van zijn dienstplicht. En ik zit elke ochtend achter mijn laptop om er, samen met mijn lieve collega’s, voor te zorgen dat jullie, beste lezers, elke dag iets te lezen krijgen.

Vooral de laatste dagen zijn wij druk bezig geweest met het gereedmaken van het nieuwe nummer van het magazine Israel Today voor de drukker. Om die reden ben ik nu terug op ons kantoor. Het was leuk om ons team weer te ontmoeten. Natuurlijk mocht de traditionele pizza niet ontbreken. Dat is het signaal dat het werk aan de nieuwe uitgave klaar is. Gisteren hebben we het november­nummer afgerond, en het zal binnenkort in de brievenbussen van onze abonnees liggen.

Dus je ziet, het is allesbehalve saai bij ons. En omdat we zo druk zijn met het dagelijks leven, is Corona een verre herinnering geworden, althans voor mij. Ik denk er gewoon niet meer aan. En in het dagelijks leven merk ik niet eens dat het Corona-virus nog bestaat. Nog wel is er het mond­kapje, dat nog steeds in binnen­ruimten moet worden gedragen, maar verder? Verder is alles eigenlijk hetzelfde als altijd. Zelfs de dagelijkse verkeers­opstop­pingen zijn terug, zoals u kunt zien op de foto hierboven. De toegangs­wegen naar Jeruzalem zijn ‘s morgens altijd overvol. Aangezien mijn collega’s en ik, die verant­woor­de­lijk zijn voor de inhoud van de web­sites, vanuit huis blijven werken, hebben wij geen last van de files. Het Corona-tijdperk heeft ons de voordelen van het thuis­werken aangetoond.

Maar we missen hier nog iets. Dat realiseerde ik me weer toen ik op weg was naar kantoor. We missen de toeristen, nu al anderhalf jaar. Het is echt tijd om u, beste vrienden van Israël, de mogelijkheid te bieden om Israël te gaan bezoeken. 1 november wordt nu geacht de datum te zijn waarop de toegang voor toeristen weer mogelijk zou moeten zijn. Ik hoop van harte dat het deze keer ook echt mogelijk zal worden. We hebben u nodig. Wij Israëli’s hebben lange tijd vrij over de wereld kunnen reizen, dus moeten wij nu eindelijk weer gasten uit het buitenland kunnen verwelkomen.

Op weg naar kantoor liep ik over de markt en ik miste de toeristen. (Foto: Dov Eilon)

En nu weer naar het weer.

Het weer voor vandaag in Israël
Gedeeltelijk bewolkt. In het noorden en midden van het land kunnen er tot in de middag verspreid lichte regenbuien vallen. De temperaturen blijven laag voor de tijd van het jaar (hoewel ze voor u misschien zomers lijken). Voor vandaag worden de volgende maximum temperaturen verwacht: Jeruzalem 22 graden, Tel Aviv 26 graden, Haifa 25 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 29 graden, aan de Dode Zee 29 graden, Be’er Sheva 26 graden, Eilat aan de Rode Zee 29 graden.
Het waterpeil van het Meer van Galilea is verder gedaald en ligt nu op 210,425 meter beneden de zeespiegel, dat is 1,625 meter onder de bovengrens.

Namens de gehele redactie van Israel Today, wens ik u een prachtige woensdag. Ook al kunt u ons nog niet bezoeken, wij zijn er voor u, en we zijn slechts middels een druk op de knop van u verwijderd (de rode knop rechtsonder). Het ga u goed en blijf gezond.

Shalom uit Modi’in,

Dov