Groeten uit Israël – Hebreeuws is een logische taal

בוקר טוב, Boker Tov, goede morgen, beste lezers,

Door Amos Strauss |

!

Vandaag maken we kennis met Amos Strauss uit Duitsland, die een maand lang stage loopt bij de Israel Heute redactie. Hij stelt zichzelf even voor: Ik ben Amos en ik ben voor (helaas slechts) een korte maand stagiair op de redactie van Israel Heute.

Ik ben vorig jaar afgestudeerd aan de middelbare school en ik vul de tijd tot aan het begin van mijn studie in met, onder andere, een verblijf van twee maanden in Israël.

Waarom nu juist Israël, is inderdaad een legitieme vraag.
Aangezien mijn vader oorspronkelijk uit Israël komt en ik nog meer familieleden heb die hier wonen, werd het me al snel duidelijk dat ik hier absoluut tijd wil doorbrengen en aan iets zinvols wil deelnemen.

Vorige maand heb ik de intensieve taalcursus aan de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem gevolgd om mijn Hebreeuws te verbeteren, en met een beetje hard werken heeft het merkbaar gewerkt.

Ik kan iedereen, of je nu een complete beginner of gevorderde bent, jong of oud, die van plan is om op enig moment in zijn leven Hebreeuws te leren, de Ulpan aan de Universiteit van Jeruzalem van harte aanbevelen!

Daar vind je de beste leraren Hebreeuws ter wereld, de beste methoden om Hebreeuws te leren, en je ontdekt wat een logische en coherent opgebouwde taal Hebreeuws is in vergelijking met andere talen.

En als je af en toe het leren even zat bent, kun je daar gewoon gaan zitten en kijken naar alle verschillende bevolkingsgroepen van de wereld. Het lijkt soms alsof je in een dierentuin bent voor mensen van over de hele wereld.

Zo deelde ik in de een studentenhuis van de universiteit een appartement met een Japanner, een Engelsman, een andere Duitser en een Colombiaan. Een gekke mix! Dat kwam ook tot uiting in de gemeenschappelijke keuken, het slaapritme of het schoonmaakgedrag. Ik kan u verzekeren dat het niet saai is geweest!

De anemonen bloeien nog (Foto: Mendy Hechtman/Flash90.

En hier is het weer voor vandaag in Israël:
Gedeeltelijk bewolkt en veel koeler. Regen wordt pas donderdagavond verwacht.
Voor vandaag worden de volgende maximum temperaturen verwacht: Jeruzalem 20 graden, Tel Aviv 19 graden, Haifa 22 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 24 graden, bij de Dode Zee 25 graden, Be’er Sheva 22 graden, Eilat aan de Rode Zee 29 graden. Het waterpeil van het Meer van Galilea is in het weekend weer anderhalve centimeter gestegen en ligt nu 209,545 meter onder de zeespiegel, het is nog slechts 74,5 centimeter tot aan de bovengrens!

Ik verheug me op de rest van de tijd hier in het land, ook al is het voor mij helaas over twee weken voorbij. Ik ben erg blij dat ik deze tijd bij Israel Heute kan doorbrengen!

Ik wens alle lezers een fijne dag. Groeten uit Jeruzalem,

Amos