Groeten uit Israël – Een wandeling in Jeruzalem

בוקר טוב, Boker Tov, goede morgen, beste lezers,

Door Dov Eilon |

Zoals ik u al schreef, bracht ik gisteren een dag door in Jeruzalem. Na onze wekelijkse redactie­vergadering ging ik de stad in om bood­schappen te doen. Vanwege de vakantie en de raketten, waren er drie weken voorbij gegaan sinds ik de laatste keer in Jeruzalem was. Ik hoop dat we vanaf nu weer echt verder kunnen gaan met ons normale dagelijkse leven. We willen van deze zomer genieten.

Vanaf vandaag zijn er geen beperkingen meer ten aanzien van Corona. Groene of paarse aanduidingen, die zijn er vanaf vandaag niet meer, iedereen kan gaan en staan waar hij wil, of hij nu gevaccineerd is of niet, of dat hij van Corona hersteld is. Daar geven we hier nu niet meer om. Hoe was het ook weer ten aanzien van de beschuldigingen dat er een deling in de samenleving zou ontstaan? Weet u hoeveel nieuwe met Corona besmette mensen er tijdens de afgelopen Shabbat in Israël zijn ontdekt? Vier! U leest het goed, 4!

De enige overblijvende beperking houdt verband met het toerisme. De toeristen ontbreken nog in het stadsbeeld, en dat heeft te maken met het feit, dat Corona in het buiten­land wel degelijk bestaat. Tot het moment dat u ons eindelijk weer persoonlijk kunt bezoeken in Jeruzalem, zou ik u willen uitnodigen om mij een tijdje te vergezellen op mijn wandeling door Jeruzalem. Op die manier kunt u tenminste iets van de sfeer hier in de stad proeven. Volgende week gaan we ergens anders heen, dat beloof ik u.

Kom nu met me mee naar de Machane Yehuda markt. Ik wilde zien of de kersen echt zo duur zijn als ik een paar dagen geleden had gelezen. Dus we vertrekken nu.

Video: Dov Eilon/IH

Gisteren was het trouwens bijzonder warm in Jeruzalem, rond de 35 graden. Dat was een van de redenen waarom ik uiteindelijk de tram nam. En over de hitte gesproken, hier is het weerbericht:

Het weer voor vandaag in Israël
Gedeeltelijk bewolkt tot helder met een aanzienlijke daling van temperatuur. Voor vandaag worden de volgende maximum temperaturen verwacht: Jeruzalem 29 graden, Tel Aviv 27 graden, Haifa 26 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 33 graden, aan de Dode Zee 35 graden, Be’er Sheva 34 graden, Eilat aan de Rode Zee 40 graden.
Het waterpeil in het Meer van Galilea is anderhalve centimeter gedaald en staat nu op 209,34 meter beneden de zeespiegel, dat is 54 centimeter onder de bovengrens.

Uiterlijk morgen zullen we weten of we een nieuwe regering krijgen of dat we ons moeten voorbereiden op een nieuwe stemronde. We hebben er geen zin meer in. We hebben na zo’n lange tijd eindelijk een stabiele regering en een rustige zomer nodig.

Namens de gehele redactie van Israel Today wens ik u een fijne dinsdag. Het ga u goed.

Shalom uit Modi’in,

Dov