Groeten uit Israël – Een vaccin dat iedereen blij maakt

בוקר טוב, Boker Tov, goede morgen, beste lezers,

Door Anat Schneider |

Israël is mijn geliefde land. Ik moet toegeven, Israël is een land van drama’s. Er is hier nooit saai moment. Zodra het ene drama eindigt, en vaak zelfs al eerder, komt er volgend drama te voorschijn.

Ik vraag me af of dit gewoon voorbestemd is voor dit land?
Maar nu ik er dieper over nadenk, ligt het misschien gewoon aan onze beslissingen. Het goede en het kwade zijn voortdurend aanwezig!
Maar de keuze is altijd aan ons! Hetzij ten goede, hetzij ten kwade.
En het zijn deze keuzes die het drama tot rust zullen brengen of het zullen intensiveren.

In de afgelopen weken heb ik opgemerkt dat haat de werkelijke pandemie is die gestopt moet worden, en die bestreden moet worden. We moeten daarvoor een vaccin uitvinden.

Men heeft toch in minder dan een jaar tijd een vaccin voor Corona gevonden? Maar voor haat, de werkelijke pandemie, heeft de mensheid al 5000 jaar geen oplossing?

Voor de plaag van HAAT zouden wij in onze huizen moeten worden opgesloten, in isolatie van elkaar. Daarvoor zouden we maskers kunnen dragen, totdat we onze zintuigen verliezen. Want daarmee zouden we elkaar niet kunnen zien, horen of voelen. We zouden elkaar dan niet eens herkennen.

En hoe zouden we dan weten wanneer deze pandemie voorbij is? Als een kleine herinnering een Licht over de grote machteloze massa gaat schijnen.

Een Licht dat ons herinnert aan een enkele ‘mitzvah’ (Gebod), van alle ‘mitzvot’ (Geboden) die opgenomen zijn in alle Bijbels van alle culturen.
U zult liefhebben!
Wat is daar niet duidelijk aan?

Dus ik ben gaan zitten, en heb een vaccin bedacht, en ik ben blij om u hier het recept voor liefde te kunnen voorleggen: ‘een recept voor een vaccin tegen haat’:

Recept voor een injectie met liefde
• Een handvol medeleven
• Een vleugje behulpzaamheid
• Een kopje hoop
• Een bundeltje geloof
• Een snufje zelfacceptatie


Vrijwilligers maken voedselpakketten klaar om uit te delen aan mensen en gezinnen in nood. (Foto: Miriam Alster/Flash90)

Als u nog meer goede ideeën hebt om wat afwisseling aan te brengen, wat toe te voegen of de smaak te verbeteren, voelt u zich dan vrij om die toe te voegen en dat ook met ons te delen.

• Alle ingrediënten moeten goed gemengd worden.
• Ze hoeven niet gekookt of gekoeld te worden.
• Het recept kan ook worden bereid en gebruikt op de Shabbat, een feestdag en zelfs tijdens een vastendag.
• Er is geen injectie of vaccinatie nodig.
• Dit vaccin voedt en kalmeert.
• Het vult het lichaam en de geest met heelheid.

Tel Aviv. (Foto: Miriam Alster/Flash90)

Dit recept kent geen bijwerkingen: het vergroot de inhoud van het hart.

En maakt u zich geen zorgen, u kunt het elke dag gebruiken, bij voorkeur zelfs meerdere keren per dag. U zult snel verslaafd raken, maar maakt u geen zorgen. Dit recept helpt om uw leven te verlengen en te verbeteren. En voelt u zich vrij om het te delen. Met iedereen.

Dit medicijn van liefde wordt overgedragen op alle gebruikers. Het maakt dat u zich vrij kunt bewegen in de wereld.

En moge het zo zijn, dat allen die dit vaccin niet gebruiken in quarantaine blijven.


Het weer voor vandaag in Israël
Gedeeltelijk bewolkt tot helder met een verdere daling van temperatuur. In het noorden en langs de kust kan zelfs wat regen vallen. Voor vandaag worden de volgende maximum temperaturen verwacht: Jeruzalem 25 graden, Tel Aviv 25 graden, Haifa 25 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 31 graden, aan de Dode Zee 33 graden, Be’er Sheva 29 graden, Eilat aan de Rode Zee 36 graden.
Het waterpeil in het Meer van Galilea is weer een halve centimeter gedaald en staat nu op 209,345 meter beneden de zeespiegel, dat is 54,5 centimeter onder de bovengrens.

De redactie van Israel Today wenst alle lezers een prettige woensdag. Het ga u goed.

Shalom uit Jeruzalem,

Anat