Groeten uit Israël – Een nieuwe woning in Samaria

בוקר טוב, Boker Tov, goede morgen, beste lezers,

Door Ayala Shalmayev |

Dinsdag was het een onvergetelijke dag voor ons. Het is interessant dat mijn collega Dov vorige week dinsdag nog schreef dat de dinsdag twee keer zo goed is, en dat geldt zeker voor ons wat betreft afgelopen dinsdag! We werden vorige week gebeld door een medewerker van ons woning-project, die ons de officiële datum voor de overhandiging van de sleutels meedeelde. En op dinsdagochtend om 10 uur was het dan zover. We waren wel een beetje nerveus, hoewel de vreugde overheerste over alle andere gevoelens.

Een jonge Arabier was nog bezig de vloer te schrobben toen we bij het huis aankwamen. Matan, een Israëli van het bouwproject, en Bassel, de broer van onze bouwmanager, die Arabier is, waren erbij tijdens de overhandiging van de sleutels. We liepen gezamenlijk door het hele huis en Matan maakte aantekeningen van een paar gebreken, die er nog steeds zijn. De bouwer is verplicht deze gebreken in de komende dagen te verhelpen. Aangezien we pas eind augustus de woning willen betrekken, stoort ons dat niet. Ik moest een beetje lachen dat de jonge Arabier zo’n moeite deed om de vloer te schrobben, terwijl de andere twee mannen meerdere sigaretten rookten en de as vervolgens op de vloer lieten vallen. Omdat ik het huis toch nog grondig moet schoon­maken voordat we gaan verhuizen, stoorde me dat helemaal niet. Ik dacht gewoon, typisch Israël…

Er is nu nog veel te organiseren en voor te bereiden. Volgende week wordt de keuken geleverd en geïnstalleerd. Ook alle badkamermeubels, wastafels etc. moeten volgende week arriveren. En zodra het laminaat in de slaapkamers is gelegd, kunnen we beginnen met het plaatsen van het slaap­kamer­meubilair. Goed dat we tot het einde van de maand in ons huidige huis mogen blijven, zodat we nog even de tijd hebben om ons nieuwe huis in te richten.

Bij een van onze laatste opleveringsafpraken hebben we lekker ontbeten. Boreka’s met alles wat daarbij hoort. (Foto: Ayala Shalmayev).

Aangezien we ons eind 2017 hebben aangemeld voor ons project en we toen te horen kregen dat we in het najaar van 2019, misschien zelfs in de zomer van 2019, zouden kunnen verhuizen, bleek uiteindelijk dat er behalve Corona ook nog andere problemen naar voren kwamen, en zijn we nu dolblij dat na bijna 3 jaar het wachten eindelijk voorbij is. We zijn vooral blij dat God een huis voor ons heeft voorbereid in Na’ale, in het Bijbelse hart van Samaria, want hier voelen we ons thuis.

En nu alleen nog het weer voor vandaag in Israël:
Gedeeltelijk bewolkt tot helder en nog iets warmer dan gisteren. Voor vandaag worden de volgende maximum temperaturen verwacht: Jeruzalem 30 graden, Tel Aviv 30 graden, Haifa 28 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 36 graden, aan de Dode Zee 38 graden, Be’er Sheva 34 graden, Eilat aan de Rode Zee 40 graden.
Het waterpeil van het Meer van Galilea is onveranderd en ligt op 209,45 m onder de zeespiegel, 65 centimeter onder de bovengrens!

Namens de gehele redactie van Israel Today wens ik u een prettige donderdag toe. Blijf gezond!

Shalom uit Na’ale!

Ayala