Groeten uit Israël – Een dag aan het strand

בוקר טוב, Boker Tov, goede morgen, beste lezers,

Door Ayala Shalmayev |

De laatste dagen is het weer wat koeler, maar toen de thermometer op shabbat 30 graden aangaf, verheugden we ons er echt op om weer eens naar zee te gaan. Na een rustig ontbijt zijn we begonnen met het inpakken van de strandspullen. Deze keer hoefden we veel minder in te pakken dan de week ervoor, toen we een heel week­einde gingen kamperen. We hebben een paar boter­hammen klaar­gemaakt, wat extra fruit, snacks en natuurlijk veel water meegenomen.

Wij gingen zoals gewoonlijk samen met vrienden naar het strand van Palmachim, dat vlakbij Rishon LeZion ligt, ten zuiden van Tel Aviv. Voor Palmachim hebben we een tijdje in de file gestaan, omdat ongelooflijk veel mensen hetzelfde idee hadden als wij! Maar gelukkig is er genoeg ruimte voor iedereen op dit strand.

We kwamen rond het middaguur in Palmachim aan en bleven tot aan de avond. Omdat het niet te warm was, konden we zonder onderbreking in de zon zitten; alleen onze tassen met proviand legden we in de schaduw. De kinderen waren bezig met water en zand, en onze twee groten vermaakten zich op de surfplanken die ze hadden meegenomen. De golven waren perfect, en niet al te hoog.


Dit is een rondkijkfoto; klik met de muis op de afbeelding en sleep deze naar alle kanten om rond te kijken, en draai aan het scrolwiel om in te zoomen.

We zijn er alweer zo snel aan gewend geraakt om buiten te zijn zonder mondkapjes, dat we nauwelijkst terugdenken aan de tijd toen de mondkapjes nog verplicht waren. We zaten op het strand, genoten van de zon, het zand en de zee en het was, zoals altijd, gewoon prachtig. En zo is het strand-seizoen voor dit jaar weer geopend! Ik hoop op nog veel mooie strandervaringen tot in de herfst.

Het strand van Palmachim, één van de populairste stranden in Israël, dat tevens een nationaal park is. (Foto: Yossi Aloni)

Het weer is optimaal in deze tijd, nog niet te warm, maar al wel zomers warm. Het zal de komende dagen zo blijven. Hier is het weerbericht:

Het weer voor vandaag in Israël
Overwegend zonnig. In het binnenland en in de bergen bovengemiddeld warm en droog. Ook aan de kust zal het vandaag iets warmer zijn dan gisteren.
Voor vandaag worden de volgende maximum temperaturen verwacht: Jeruzalem 31 graden, Tel Aviv 25 graden, Haifa 24 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 36 graden, aan de Dode Zee 37 graden, Be’er Sheva 35 graden, Eilat aan de Rode Zee 38 graden.
Het waterpeil van het Meer van Galilea is weer een centimeter gedaald en staat nu op 209,145 meter beneden de zeespiegel, dat is 34,5 centimeter onder de bovengrens.

We hopen dat de deuren van Israël spoedig weer open gaan voor toeristen, zodat u, beste lezers, binnenkort weer kunt genieten van een vakantie aan de stranden van Israël! We kijken ernaar uit u te terug te zien!

Namens de gehele redactie van Israel Today wens ik u een fijne donderdag. Het ga u goed.

Shalom uit Na’ale,

Ayala