Groeten uit Israël – Deadline op de redactie

בוקר טוב, Boker Tov, goede morgen, beste lezers,

Door Michael Selutin |

Normaal gesproken vind ik het prettig dat ik naar onze redactie in Jeruzalem kan gaan, en voor mezelf een pauze kan inlassen bij de huishoudelijke taken thuis en de aandacht voor de kinderen. Wij leggen op dit moment echter de laatste hand aan onze speciale uitgave van het maandblad van Israel Today, en de zaken in de redactieruimte zijn nu bijna net zo gestresst als bij mij thuis.

Dit nieuwe speciale nummer gaat bijna helemaal over het onderwerp ‘Israël in relatie tot Weten­schap, Techno­logie en God’. Het is een bijzonder boeiend onderwerp, en onze auteurs hebben bijzonder interes­sante artikelen geschreven, maar uiteraard wordt ook de huidige situatie in het land door onze redac­teuren belicht. Het speciale nummer telt zelfs acht pagina’s meer dan een normale uitgave, omdat we op dit moment erg veel te vertellen hebben.

Bovendien heeft onze grafisch ontwerpster, mevrouw Kaplan, haar artistieke talenten ten volle kunnen inzetten, want we zijn bijna drie maanden geleden aan dit tijdschrift begonnen, en vrijwel elke pagina is een kunstwerk op zich geworden, dat zeker een plaats in het Louvre verdient, als een pro-Israël tijdschrift politiek correct zou zijn.

Ondanks, of misschien wel ten gevolge van de lange voorbereidingstijd, was het gisteren, toen we de laatste wijzigingen en updates door­voerden, behoorlijk stressvol. Onze drukkers wilden de de pdf van het magazine zo snel mogelijk hebben, en bij ons bleven maar nieuwe ideeën opkomen, die de uitgave nog mooier konden maken.

Ik kan me niet eens meer herinneren wanneer ik voor het laatst een gedrukt tijdschrift heb gekocht, maar ik constateer nu wel dat het eigenlijk een heel prettig gevoel is, om nu eens een goed vorm­gegeven tijdschrift te lezen. Dus kijkt u uit naar deze speciale editie, ik denk dat u er van zult genieten. En nu naar het weer.

Het weer voor vandaag in Israël
Gedeeltelijk bewolkt tot helder met een lichte daling van temperatuur, vooral in het binnenland en in de bergen. Voor vandaag worden de volgende maximum temperaturen verwacht: Jeruzalem 27 graden, Tel Aviv 25 graden, Haifa 24 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 33 graden, aan de Dode Zee 34 graden, Be’er Sheva 31 graden, Eilat aan de Rode Zee 37 graden.
Het waterpeil van het Meer van Galilea is weer een centimeter gedaald en staat nu op 209,25 meter beneden de zeespiegel, dat is 45 centimeter onder de bovengrens.

Namens de gehele redactie van Israel Today wens ik u een prettig weekeinde en een gezegende Shabbat. Laten we hopen dat de situatie hier in ons land weer tot rust komt, en dat het staakt-het-vuren, dat deze nacht is ingegaan, standhoudt. Het ga u goed.

Shabbat Shalom uit Bet Shemesh,

Michael