Groeten uit Israël – Creativiteit in de Corona-periode

בוקר טוב, Boker Tov, goede morgen, beste lezers,

Door Esti Eliraz |

De Corona-crisis, die ons eind februari plotseling heeft overvallen, is nog niet voorbij. Overal in de wereld zitten we in hetzelfde schuitje, en ook hier in Israël proberen we met het virus om te gaan, en het beste van de situatie te maken. Vooral de ouderen lopen een groot risico. Aangezien zij het zwaarst getroffen worden, moeten wij voor hen zorgen.

Ik wil u graag over een persoonlijke ervaring vertellen, tijdens de lockdown.

Dit was de moeilijkste periode sinds lange tijd, en ik hoop dat we het niet nog een keer hoeven mee te maken.

Ik heb twee geweldige buren, Avi en Adina.

Avi werkte lange tijd als buschauffeur en ging een jaar geleden met pensioen.
Zijn lieve vrouw had een hoge positie op een bank en is nu ook met pensioen.

Avi (Foto: Esti Eliraz)

Avi heeft gouden handen, hij maakt prachtige dingen van glas: beelden, bloemen en vazen in verschillende felle kleuren.

Zijn vrouw Adina is ook heel getalenteerd en veelzijdig. Ze heeft de verantwoordelijkheid voor de tuin op zich genomen. Daar zorgt ze voor tientallen potplanten, allemaal bloeiend met prachtige bloemen, een lust voor het oog.

Adina (Foto: Esti Eliraz).

Tijdens de Corona-periode hebben ze hun huis niet verlaten en hebben ze ook geen gasten thuis ontvangen, uit angst om met het virus besmet te raken. En in deze periode creëerden ze veel kunstwerken van glas en hout en ze zorgden voor de enorme tuin.

Dag na dag ging ik, natuurlijk met een mondkapje, hun tuin in en ging dan tussen de bomen zitten, met een kopje koffie, om een beetje afleiding te zoeken in deze moeilijke tijd. Dat is goed voor onze ziel.

Ik wens u ook toe, beste lezers, dat u er het beste van weet te maken in deze niet gemakkelijke periode, en dat u de tijd zult vinden om dingen te gaan doen, waarvoor u anders nooit de tijd heeft kunnen vinden.

Namens de gehele redactie van Israel Today wens ik u een prachtige dag toe.

Shalom uit Jeruzalem!

Esti


Het weer voor vandaag in Israël:
Gedeeltelijk helder, gedeeltelijk bewolkt, geen verandering in temperatuur. Voor vandaag worden de volgende maximum temperaturen verwacht: Jeruzalem 29 graden, Tel Aviv 29 graden, Haifa 27 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 35 graden, aan de Dode Zee 37 graden, Be’er Sheva 33 graden, Eilat aan de Rode Zee 40 graden.
Het waterpeil van het Meer van Galilea is onveranderd en ligt op 209,22 m beneden de zeespiegel, 42 centimeter beneden de bovengrens!
vandaag
Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.