Grenspolitie zwaargewond; IDF bombardeert Gaza

Slechts enkele maanden na de in mei door Egypte bemiddelde wapen­stilstand met Hamas laait het geweld weer op. Bij rellen bij het grens­hek met de Gaza­strook raakt een Israëlische grens­politie zwaar gewond; de Israëlische lucht­macht bestookte daarop doelen van Hamas.

Door Redactie Israel Today |

Zaterdagmiddag braken vijandelijkheden uit aan de grens toen honderden Palestijnen zich verzamelden in de buurt van het veiligheidshek en probeerden erover te klimmen, terwijl anderen explosieven gooiden naar Israëlische soldaten, meldde het IDF.

Rellen aan de grens met de Gazastrook. (Foto: Abed Rahim Khatib/Flash90)

‘IDF-troepen reageerden met procedures voor het uiteenjagen van rellen, indien nodig door te schieten met scherp,’ zei de militaire woord­voerder zaterdag in een verklaring. 41 Pales­tijnen raakten gewond, waaronder 2 kritiek, een ervan is een 13-jarige jongen, zei het Gazaanse ministerie van Volks­gezondheid. Het beschreef de meeste andere verwondingen als matig.

Bij de beschie­tingen over en weer raakte de 21-jarige Israëlische grens­politie staf­sergeant Barel Hadaria Shmueli ernstig gewond. De sergeant lag zondag­ochtend nog op de intensive care, vechtend tegen zijn levens­bedrei­gende verwon­dingen.

Palestijnse demonstranten botsen met Israëlische troepen tijdens een protest aan de grens tussen Israël en Gaza (Foto: Abed Rahim Khatib/Flash90)

Als reactie op de beschieting van de soldaat, hebben Israëlische ‘straaljagers vier wapenopslagplaatsen en productielocaties van Hamas bestookt,’ berichtte het IDF.

Als voorbereiding op verdere vijandelijkheden, heeft de IDF extra troepen naar de grens met Gaza gestuurd en er zijn berichten over een toename van Iron Dome anti-raketsystemen naar het gebied.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.