Golfstaten eisen verontschuldigen van Palestijnen

Het getij keert zich in de Arabische wereld tegen de Palestijnen. In de zoveelste verbluffende ommekeer heeft een grote Arabische politieke organisatie geëist dat de Palestijnen zich verontschuldigen voor een zaak die met Israël te maken heeft.

Door Redactie Israel Today |

De Palestijnse leiding in Ramallah, evenals het Hamas-regime in Gaza hebben de normaliserings­overeen­komsten tussen Israël en de Golfstaten Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten luidkeels verworpen, waarbij ze de term ‘Arabische Zionisten’ gebruikten.

Terwijl de Palestijnse leiders publiekelijk de VAE en Bahrein hekelden als verraders wegens het aanpappen met de Joodse Staat, werden op de Palestijnse straten vlaggen van de Emiraten en Bahrein verbrand en foto’s van hun leiders besmeurd.

Reactie van de Golfstaten
De secretaris-generaal van de Samenwerkingsraad van de Golf (GCC), Dr. Nayef al-Hajraf, veroordeelde de Palestijnen vorige week voor hun ‘onverantwoordelijke taal van opruiing en bedreigingen’ en eiste hij een verontschuldiging.

Hij stelde verder, dat de Palestijnen totaal ondank­baar waren aan landen die jarenlang een falende Palestijnse Autoriteit financieel hebben ondersteund. ‘De Palestijnse verklaringen zijn niet in overeenstemming met de realiteit en de geschiedenis van de betrekkingen tussen de GCC-staten en het Palestijnse volk,’ zei Dr. al-Hajraf.

De leiders van de Golfstaten hebben twee punten duidelijk gemaakt met betrekking tot hun beslissing ten opzichte van Israël:

1 – Hun eigen nationale belangen zullen niet langer worden gegijzeld door de Palestijnse zaak;
2 – Normalisatie zal waarschijnlijk het doel van een Palestijnse Staat helpen, aangezien deze naties Israël nu kunnen betrekken bij deze zaak als economische partners, veiligheidsbondgenoten en vrienden.

Wilt u meer weten?
Arabieren laten juk van de Palestijnse zaak vallen.
VAE-functionaris: Vredesdeal los van Palestijnse Staat.
Zelfs Arafat’s weduwe accepteert normalisering met VAE.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.