Golf-journalist: ‘God schiep ons om in vrede te leven’

 

Door Redactie Israel Today |

Toen de heersers van de Golfstaten besloten om vrede te sluiten met Israël, gingen veel mensen daarin mee en veranderden hun gevoelens ten opzichte van de Joodse Staat schijnbaar van de ene op de andere dag. Maar voor anderen is 70 jaar anti-Israëlische indoctrinatie moeilijker te overwinnen gebleken.

Op dat punt gaan mensen zoals Loay al-Shareef een rol spelen. Hij is een in Bahrein gevestigde journalist en vredesactivist, die het als zijn taak ziet, om degenen die de Abraham-akkoorden nog niet accepteren, op te voeden.

‘Gedurende 70 jaar was er propaganda tegen Israël, tegen het Joodse volk. Nu de situatie verandert in de richting van vrede, blijven sommige mensen terug­houdend’, zei hij in een interview met de Israëlische nieuwssite Arutz 7 in Dubai. ‘Ik moedig de mensen aan om meer feiten te weten over Israël en over de Joden.’

‘God schiep ons om in vrede, harmonie en welvaart te leven,’ benadrukte Al-Shareef, en zei tegen de Israëli’s dat ze vooral de VAE als ‘hun tweede thuis’ moesten zien.

Misschien wel het meest verrassend was al-Shareef’s bevestiging van 3000 jaar Joodse historie in het Land Israël, een kennelijke verwerping van het Palestijnse verhaal, dat die historie ontkent.

Zal deze nieuwe vredesbeweging over meer gaan dan alleen maar over wederzijds voordelige zakelijke overeen­komsten en defensie-akkoorden? Zal het in feite gebaseerd zijn op de lang­verwachte Arabische aanvaar­ding van de historische plaats van Israël in deze regio? Wat mensen zoals Loay al-Shareef betreft, is dat antwoord een duidelijk ‘Ja’.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.