“God schiep haar als meisje!”

“Men moet de identiteit erkennen waarin men geschapen is. Verbeelding verandert de realiteit niet.”

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: lhbtiq+
Illustratie. Israël wordt een frontlinie in de strijd tussen bijbelse waarden en huidige progressieve trends zoals transgenderisme. Foto: Yossi Aloni / Flash90

Een groep vooraanstaande Israëlische rabbijnen heeft zich aangesloten bij een protest van ouders tegen de integratie van een transgender kind in een gescheiden jongensklas op een religieuze school in centraal Israël.

“Men moet de identiteit erkennen waarin men is geschapen,” staat in een brief die de rabbijnen hebben gestuurd naar de Staatsraad voor Religieus Onderwijs, die toezicht houdt op de religieuze openbare scholen.

Het kind in kwestie begon in de tweede klas een “geslachtsverandering” te ondergaan, blijkbaar onder invloed van haar moeder. Dit werd niet onthuld toen het kind op de school werd ingeschreven en als jongen werd geïdentificeerd.

Veel van de andere ouders waren woedend toen ze de waarheid ontdekten, maar het ministerie van Onderwijs stond erop dat het kind zou blijven studeren onder het door haar gekozen geslacht. Dat betekent dat ze in de jongensklas zou worden geplaatst.

Ter ondersteuning van de woedende ouders schreven de rabbijnen:

“De Joodse religieuze wet (Halacha) erkent geen kunstmatige veranderingen en verbiedt het om een jongen als meisje of een meisje als jongen te kleden. Dit meisje moet naar de meisjesklas. Het is de rol van een religieuze school om de Joodse religieuze wet te handhaven en ernaar te handelen.”

Tegelijkertijd waren de rabbijnen niet gevoelloos tegenover het kind. Zij benadrukten dat zij geduldig geholpen moest worden om “de identiteit te herkennen waarin zij is geschapen. Verbeelding verandert de werkelijkheid niet. God schiep haar als een meisje, een prachtige creatie, met het voorrecht om op te groeien als vrouw en moeder.”

Een verklaring van de LGBT-gemeenschap in Israël viel de rabbijnen hard aan en beschuldigde hen van opruiing:

“De brief van de rabbijnen zal leiden tot geestelijke schade en kan in deze en andere gevallen mensenlevens kosten. Het is ook volledig in strijd met de professionele en medische autoriteiten in Israël en de rest van de wereld.”

In opmerkingen aan de nieuwszender N12 schoot de advocaat van de protesterende ouders terug:

“Beweringen dat deze ouders vechten tegen een 8-jarig kind zijn demagogisch. De ouders vechten voor het Thora-onderwijs waar ze hun kinderen naar toe sturen. En dit onderwijs heeft eenvoudige regels, zoals het eren van de Shabbat, het dragen van een kippah en een bepaalde kledingcode.”

Hij merkte verder op dat de autoriteiten de geslachtsidentiteit van het kind verborgen hielden, omdat ze wisten dat het onaanvaardbaar zou zijn voor de ouders op een religieuze school.

“Dit is de kern van het probleem. Dat ze het gedrag van een moeder, die besloot dat haar dochter al op tweejarige leeftijd een jongen is, aanmoedigen en verhullen. Vervolgens leggen ze deze progressieve agenda op aan een hele school, ook al gaat het in tegen alles waarin de school gelooft.”

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox