Gijzeling in Texaanse synagoge had met Israël te maken

Het werd niet breed uitgemeten door de grote media, maar de 11 uur durende gijzeling zaterdag van de rabbijn en drie leden van de Beth Israel synagoge in Colleyville, Texas, lijkt veel te maken te hebben met het conflict tussen de islam en Israël.

Door Ryan Jones, Palwatch | | Onderwerpen: antisemitisme, bedreiging, Verenigde Staten
Afbeelding: Pakistanen protesteren namens Aafia Siddiqui, een vermoedelijke Al Qaeda-jihadiste, die Israël en de Zionistische Joden de schuld geeft van haar gevangen­schap. De gijzelnemer van de synagoge in Texas probeerde haar vrij te krijgen, en werd doodgeschoten. Foto: Nadeem / EPA-EFE

FBI-functionarissen gaven een verklaring uit waarin werd benadrukt dat de gijzeling weinig te maken had met de Joodse gemeenschap. De vage bewoordingen suggereerden dat de synagoge slechts een gemakkelijk doelwit was. Maar enkele belangrijke details die langzaam aan het licht kwamen wezen op het tegendeel.

  1. De gijzelnemer was waarschijnlijk moslim. (De FBI weigerde aanvankelijk zijn identiteit vrij te geven, maar Texaanse functionarissen lieten uitlekken dat de gijzelnemer iets had gezegd over naar de moslimhemel gaan).
  2. Tijdens onderhandelingen met de autoriteiten eiste hij de vrijlating van moslim­terroriste Aafia Siddiqui, waarbij hij haar zijn ‘zuster’ noemde, hoewel zij biologisch niet verwant zijn.
  3. Siddiqui is een Pakistaans staatsburger die 86 jaar gevangen zit omdat ze in 2008 Amerikaanse militaire ondervragers heeft aangevallen. Ze werd ondervraagd omdat ze banden met Al Qaeda zou hebben.
  4. Siddiqui wordt vastgehouden in een gevangenis op slechts 15 mijl van Colleyville, Texas.
  5. Tijdens haar proces in 2010 maakte Siddiqui zeer duidelijk dat zij extreem anti-Israël is. Zoals alle goede moderne anti­semieten, gelooft zij dat Israël en een wereld­wijde zionistische kliek Amerika controleren.

Ondanks het feit dat zij een hoog opgeleide neuro­weten­schapper is, spuwde Siddiqui typisch onwetend antisemitisch venijn tijdens haar proces. Zo eiste zij bijvoorbeeld dat haar jury geen Joden zou bevatten als ‘zij een zionistische of Israëlische achtergrond hebben’. Vervolgens uitte ze haar bezorgdheid dat iedereen in de zaal ofwel een Zionist ofwel een Israëlische Jood was, in afwachting van ‘genetische testen’.

Na haar veroordeling, verklaarde Siddiqui: ‘Dit is een vonnis dat uit Israël komt en niet uit Amerika. Dat is waar de woede thuishoort.’

Haar advocaten probeerden Siddiqui destijds af te schilderen als geestesziek, een argument dat zij vurig van de hand wees. Als Aafia Siddiqui inderdaad geestes­ziek is vanwege dergelijke stand­punten, dan is de helft van het islamitische Midden-Oosten geestes­ziek.

De gijzeling van zaterdag was blijkbaar ten dienste van Siddiqui en alles waar zij voor staat. Denk je nog steeds dat Joden geen specifiek en doelbewust doelwit waren?

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox