Gezochte Palestijnse terrorist gedood bij aanval op Israëlische veiligheidsagent

Premier Lapid feliciteert veiligheidstroepen voor het succesvol uitschakelen van gezochte en gevaarlijke terrorist.

Door Gil Tanenbaum | | Onderwerpen: anti-terreur
De plaats van de aanslag bij de ingang van Ma'ale Adumim bij Jeruzalem. Foto: Matanya Reichman / TPS

De terrorist die woensdagavond het vuur opende op de beveiligers die aan de ingang van de stad Ma’ale Adumim werken, gelegen ten oosten van Jeruzalem, was niemand minder dan Udai Tamimi. Het was de terrorist die gezocht wordt voor het plegen van de schietpartij die eerder deze maand het leven kostte aan IDF-sergeant Noa Lazar. Tamimi werd tijdens de aanval doodgeschoten door de beveiligers.

Op 8 oktober werd sergeant Noa Lazar, die op dat moment op wacht stond, doodgeschoten door Tamimi die het vuur opende toen hij langs een veiligheidscontrolepost reed op de weg die aan de noordkant van de stad Jeruzalem uitkomt. De controlepost ligt naast het vluchtelingenkamp Shu’afat.

Voordat hij werd gedood, slaagde Tamimi erin een civiele bewaker in de hand te verwonden. De bewaker werd beschreven als een 24-jarige man die lichtgewond naar het Hadassah Ein Kerem Ziekenhuis in Jeruzalem werd gebracht.

Premier Yair Lapid feliciteerde Israëls veiligheidstroepen – de IDF, de Shin Bet, de politie en de grenspolitie – met de uitschakeling van de terrorist Udai Tamimi.

“We zullen niet rusten voordat we de hand hebben gelegd op elke terrorist die Israëlische burgers en IDF-soldaten kwaad doet,” verklaarde Lapid. “Wij zullen vastberaden en zonder aarzeling optreden tegen terrorisme.”

Minister van Defensie Benny Gantz feliciteerde ook Israëls veiligheidstroepen, met inbegrip van de civiele veiligheidsagenten, en zei:

“Hun waakzaamheid, professionalisme en vastberadenheid hebben verder menselijk leven voorkomen.”

“We zullen onze handen leggen op alle terroristen en hun afzenders,” voegde hij eraan toe, “we zullen optreden waar en wanneer het nodig is.”

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox