LedenGewoon ongelooflijk!

Amerikaanse generaal is Holocaustontkenners te slim af.

Door | | Onderwerpen: Holocaust
Beeld ter illustratie. Foto: Nati Shohat/Flash90

Tijdens de zomermaanden ben ik bezig geweest met een aantal nieuwe boeken over de Holocaust. Zelfs 77 jaar nadat de gruwelen van de concentratiekampen voor het eerst aan de wereld werden geopenbaard, blijven er nieuwe getuigenissen verschijnen van mensen die de gruwelen en het trauma van die helse dagen hebben meegemaakt.

Een van de redenen voor deze vertraging – en een rode draad die ik in hun verhalen terugvind – is dat niemand hen wilde geloven. Het was echt ongelooflijk.

Maar ze moesten absoluut hun verhaal vertellen. Ze voor zichzelf houden zou in vele gevallen neerkomen op een duister geheim dat voor altijd in hun gewonde ziel zou blijven gisten, wat helaas de ervaring van te velen was. Omdat zij in de onmiddellijke naoorlogse periode niet serieus werden genomen, moesten vele overlevenden in stilte lijden.

Nu het antisemitisme weer toeneemt, wordt ook de ontkenning van de Holocaust opnieuw een politiek instrument om te suggereren dat Israël het verhaal van de zes miljoen door de nazi’s vermoorde Joden op de een of andere manier heeft verzonnen om sympathie te winnen voor zijn...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie