Gewonde vader ontslagen uit ziekenhuis, bezoekt direct de graven van zijn kinderen

Een rouwende Israëlische vader slaagt er nauwelijks in om in tranen de traditionele gebeden te zeggen.

Door Jewish News Syndicate (JNS) | | Onderwerpen: terreur
Familie en vrienden dragen Yaakov en Asher Paley, broers van 5 en 7 jaar, naar hun graf na de auto-aanslag op 10 februari in Jeruzalem. De vader van de jongens hoorde pas drie weken later van hun dood, nadat hij uit een coma was ontwaakt. Foto: Noam Revkin Fenton/Flash90

De gewonde vader van twee zonen die vorige maand bij een terroristische auto-aanslag in Jeruzalem werden gedood, verliet maandag voor het eerst sinds de aanslag het ziekenhuis en bezocht onmiddellijk de graven van zijn kinderen.

Avraham Paley bezocht de rustplaats van zijn zonen Yaakov Yisrael, 5, en Asher Menachem, 7, die werden gedood toen een terrorist op 10 februari zijn auto ramde op een menigte bij een bushalte in de wijk Ramot in de Israëlische hoofdstad.

Paley, 42 jaar, raakte bij de aanval ernstig gewond en hoorde pas van de dood van zijn zonen toen hij bijna drie weken later weer bij bewustzijn kwam.

Nadat hij het Hadassah Medical Center in Ein Kerem had verlaten, ging hij maandag rechtstreeks naar de Har Hamenuhot begraafplaats in Jeruzalem, waar hij per ambulance en in een rolstoel aankwam. Op videobeelden bij de graven is te zien hoe Paley huilt terwijl hij blijkbaar probeert het traditionele Joodse begrafenisgebed op te zeggen.

Voor zijn ontslag bedankte Paley het personeel dat “met toewijding voor hem zorgde vanaf het moment dat ik aankwam in Hadassah, zowel op de intensive care afdeling als op de chirurgische afdeling.”

“Ik dank iedereen die mij in deze moeilijke momenten heeft begeleid,” zei hij.

De twintigjarige Alter Shlomo Lederman werd ook gedood bij de aanslag van 10 februari, die werd uitgevoerd door Hussein Karaka, 31, een Arabische Israëli uit de wijk Issawiya in het oosten van Jeruzalem.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox