LedenGeweld in de Arabische samenleving

In de eerste maanden van dit jaar heeft het geweld binnen de Arabische gemeenschap in Israël alarmerende vormen aangenomen.

Door Dov Eilon | | Onderwerpen: Israëlische Arabieren
Arabische Israëli's protesteren tegen geweld in hun gemeenschappen. Foto: Yoav Dudkevitch

Dit artikel verscheen in het augustus/september 2023 – magazine van Israel Today. Leden van Israel Today lezen de artikelen eerst. Ben je nog geen lid? Klik hier!


In de eerste maanden van dit jaar heeft het geweld binnen de Arabische gemeenschap in Israël alarmerende proporties aangenomen. Sinds het begin van 2023 zijn meer dan 135 Arabische burgers het slachtoffer geworden van moord, een dramatische stijging ten opzichte van de 57 doden in dezelfde periode in 2022.

De escalatie bereikte in juni een tijdelijk dieptepunt: bij een schietpartij in Yafia bij Nazareth werden vijf mensen gedood en raakte er een lichtgewond. Alle doden hadden banden met de Bakri-clan, die ook eigenaar is van de wasstraat waar de schietpartij plaatsvond.

Nationale catastrofe

Een andere schietpartij op dezelfde dag vond plaats in Kafr Kanna, ook niet ver van Nazareth. Een driejarig meisje en haar 30-jarige vader raakten ernstig gewond. Andere voorbeelden van de golf van geweld zijn de moord op een 18-jarig meisje in het noorden van Israël door haar broer...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie