Gespannen situatie bij Libanon en de Gazastrook

Dinsdagavond hebben Hezbollah-milities geschoten op Israëlische soldaten, die bij kibboetz Menara in de buurt van de grens opereerden. Daarbij raakte geen Israëli gewond. De troepen reageerden met het afvuren van tientallen lichtfakkels (foto) en rookgranaten.

Door Redactie Israel Today |

Uit angst voor een nieuwe aanval kregen de inwoners van verschillende dorpen in het noorden de opdracht om in hun huizen te blijven. Een woordvoerder van het leger zei dat de bewoners ‘alle activiteiten in open land, met inbegrip van landbouwwerkzaamheden, verboden zijn. Bewoners zijn verplicht om in hun huis te blijven en direct na ontvangst van een waarschuwing iin een schuilplaats te gaan – een beveiligde ruimte, gemeenschappelijke ruimte, intern trappenhuis of een binnenkamer in het huis, sluit deuren en ramen en blijf daar 10 minuten’.

Als laatste vielen woensdagochtend helikopters en straaljagers doelen van Hezbollah in Libanon aan en vernietigden waarnemingsposten in de buurt van de grens.

Geen kinderspel – vuurballonnen klaar om op te stijgen om meer Israëlische velden te verbranden. (Foto: Fadi Fahd/Flash90)

Ook in het zuiden blijft de situatie gespannen. Vuur­ballonnen uit de Gazastrook hebben 29 branden aangestoken op Israëlische velden in het grensgebied met de Gazastrook. Als reactie op de ballonterreur heeft de Israëlische luchtmacht aanvallen uitgevoerd op de ondergrondse infrastructuur van Hamas in het zuiden van de Gazastrook.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.