Genoeg is genoeg

De dag na de Gaza-oorlog is een NO BRAINER.

Door Dr. Seth Guterman |
Het Westen is gefrustreerd dat Israël geen plan heeft gepresenteerd, geen horizon voor de Gazastrook voor de "dag na" de oorlog tegen Hamas. Foto: Chaim Goldberg/Flash90

We hoeven alleen maar terug te kijken in de recente geschiedenis om te zien wat wel en niet zal werken bij de wederopbouw van Gaza – na de oorlog en na 17 jaar waarin het leiderschap van Hamas een genocidale extremistische islamitische ideologie heeft geïmplementeerd tegen Israëlische burgers.

Het is duidelijk dat het beleid van de regeringen van Israël, de VS, het VK, de EU, het Midden-Oosten en andere landen ten opzichte van de Palestijnen in Gaza een totale mislukking is geweest.

Dit mislukte beleid resulteerde in een genocidaal bloedbad met meer dan 1.200 doden en enkele duizenden gewonden en/of permanent gehandicapte onschuldige Israëlische burgers en niet-burgers. Bovendien heeft de Israëlische oorlog die noodzakelijkerwijs volgde om onze burgers te beschermen tegen toekomstige genocidale bloedbaden, duizenden onschuldige Palestijnse levens gekost en tienduizenden gewonden of permanent gehandicapten. Bovendien zijn er honderden Israëlische soldaten gestorven en meer dan 1000 gewond geraakt en/of gehandicapt geraakt als gevolg van de oorlog in Gaza.

Genoeg is genoeg.

De Palestijnen in Gaza hebben heropvoeding nodig. Foto: Ahmad Khateib/Flash90

In de recente geschiedenis hebben democratische landen (met name de Verenigde Staten, Engeland en Frankrijk) met succes gezegevierd over oorlogvoerende vijandelijke leiders met genocidale en imperialistische ideologieën. Laten we naar deze successen kijken als een model dat in Gaza nagevolgd kan worden.

Het Marshallplan voor de denazificatie van Duitsland en het wederopbouwplan voor het imperialistische Japan na de Tweede Wereldoorlog hebben veel overeenkomsten die in Gaza overwogen moeten worden.

 1. Volledig onvoorwaardelijke overgave. Er was nooit een wapenstilstand tussen de VS/het VK en nazi-Duitsland of imperialistisch Japan, waardoor het einde van de oorlog kon worden uitgesteld.
 2. Beide landen werden kort bezet door militaire troepen uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en andere landen.
 3. In korte tijd (4-7 jaar) werden grote successen geboekt, waarna de bezettingen werden opgeheven of veranderd.
 4. Het werd alleen uitgevoerd en beheerd door democratische landen en niet door totalitaire landen.

Hieronder volgen de belangrijkste elementen van de denazificatie van Duitsland en het wederopbouwplan voor het imperialistische Japan na de Tweede Wereldoorlog.

 1. Eliminatie van nazi- en Japanse imperialistische functionarissen: Hooggeplaatste nazi- en imperialistische functionarissen werden uit hun functie ontheven en vaak gearresteerd. De processen van Neurenberg waren de meest opmerkelijke processen tegen belangrijke oorlogsmisdadigers van de nazi’s.
 2. Verbod op nationaalsocialistische en imperialistische organisaties: De nationaalsocialistische en imperialistische partijen en aanverwante organisaties werden ontbonden en illegaal verklaard.
 3. Censuur en onderwijshervorming: Media, literatuur en onderwijsmateriaal werden gecensureerd en hervormd om de nationaalsocialistische en imperialistische propaganda te elimineren. Dit omvatte ook de heropvoeding van de Duitse en Japanse bevolking over democratie en de wreedheden van de nationaalsocialistische en imperialistische regimes.
 4. Openbare processen voor denazificatie en rechtbanken voor imperialistische ideologie: Naast de Neurenbergprocessen werden kleinere rechtbanken opgezet in Duitsland en Japan om kleine oorlogsmisdadigers en mensen die tot de nationaalsocialistische of Japanse administratie behoorden te berechten.
 5. Herstructurering van het politieke systeem: Er werd een democratisch politiek systeem ingevoerd, inclusief nieuwe politieke partijen die vrij waren van nazi- en imperialistische invloeden.
 6. Economische hervormingen: Dit omvatte de herstructurering van de Duitse en Japanse economieën om de concentratie van industriële macht, die de nazi- en imperialistische Japanse regimes in stand had gehouden, te doorbreken en te heroriënteren naar vreedzame industrieën.
 7. Culturele en artistieke zuivering: Alles wat geassocieerd werd met nationaalsocialistische of Japanse imperialistische symboliek, literatuur, kunst en muziek werd verboden en verwijderd uit de publieke sfeer.
 8. Denazificatie en het verwijderen van de Japanse imperialistische ideologie werden na de Tweede Wereldoorlog streng gehandhaafd door de Geallieerden.
Arbeiders verwijderen de bewegwijzering op de voormalige Adolf-Hitler-Straße (nu Steinbrückstraße) in Trier, 12 mei 1945. foto: US Army – Publiek domein

In korte tijd verschoof de focus van straf naar wederopbouw en integratie, wat uiteindelijk leidde tot de beëindiging of aanpassing van de programma’s, die in Duitsland 4 jaar en in Japan 7 jaar duurden. Deze democratische verschuiving van genocidale en imperialistische ideologieën vond plaats ondanks het feit dat tot 4 miljoen burgers (baby’s, kinderen, vrouwen, mannen en ouderen) werden gedood tijdens de bombardementen in Duitsland en Japan (chirurgische militaire aanvallen bestonden toen nog niet om het aantal burgerslachtoffers te verminderen).

Ik accepteer de bewering niet dat de Israëlische oorlog in Gaza duizenden nieuwe terroristen creëert. De geschiedenis heeft bewezen dat genocidale en imperialistische ideologieën uit de samenleving moeten worden verwijderd om democratische landen te creëren die humanitaire rechten en wetten voor alle mensen respecteren en implementeren.

Een straat in de Palestijnse de facto hoofdstad Ramallah draagt de naam van Hamas-terrorist Yahya Ayyash. Foto: Issam Rimawi/Flash90

Bovendien kan de Palestijnse Autoriteit geen regeringsmacht uitoefenen tenzij het dezelfde transformatie ondergaat die Duitsland onderging met denazificatie en Japan met de eliminatie van de imperialistische Japanse ideologie.

Als deze verandering succesvol is, kunnen discussies over autonomie en zelfbestuur voor de Palestijnen in Gaza plaatsvinden, terwijl de veiligheid van de burgers in de staat Israël gewaarborgd blijft.

Bovendien kunnen Israël en andere democratische landen zich dan richten op het elimineren van de genocidale en extremistische islamitische ideologie en op volledige demilitarisering om de Westelijke Jordaanoever om te vormen tot een democratie naar het voorbeeld van Duitsland en Japan na de Tweede Wereldoorlog. Deze twee landen zijn vandaag de dag grote democratieën die toevallig de staat Israël volledig steunen.

Het is ook belangrijk om te benadrukken dat democratische landen de leiding moeten nemen in deze wederopbouw van Gaza, waarbij totalitaire moslimlanden alleen financiële en adviserende steun bieden.

Leiders met ervaring in andere economische sectoren (bedrijfsleven, gezondheidszorg, financiën, onderwijs, enz.), evenals ervaren leiders die de militaire en politieke successen en mislukkingen van andere landen kennen, moeten het debat aangaan en bijdragen aan de wederopbouw van de Palestijnse samenleving in de periode na de oorlog in Gaza. Vooral omdat Israëls huidige en vorige regeringen in Gaza een beleid hebben gevoerd dat een complete mislukking is geweest voor het Israëlische en Palestijnse volk.

Het is duidelijk dat Israël de situatie van de Palestijnen in Gaza deze keer goed moet aanpakken om een herhaling van 7 oktober te voorkomen.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox