Gebed voor de gijzelaars bij de Klaagmuur

Joden van over de hele wereld worden uitgenodigd om online deel te nemen.

Door Redactie Israel Today |
Joden bij de Westelijke Muur in Jeruzalem tijdens de priesterzegening voor Pesach op 18 april 2022. Foto: Yonatan Sindel/Flash90

De Joodse onderwijsorganisatie Aish (voorheen Aish HaTorah) heeft een massaal gebed aangekondigd bij de Westelijke Muur voor het welzijn van de gevangenen in Gaza vandaag, 21 maart, om 16.30 uur Israëlische tijd. Joden over de hele wereld worden uitgenodigd om virtueel deel te nemen.

De gebedsdienst valt samen met de Esther Fast, die donderdag bij zonsopgang begint en de driedaagse vasten van het Joodse volk herdenkt tijdens het festival van Purim, dat op 23 maart bij zonsondergang begint.

De dienst wordt live uitgezonden en in het Engels gepresenteerd door sterrenkok Jamie Geller, Chief Media and Marketing Officer bij Aish Global.

“Hoor de stemmen en exclusieve verhalen van gegijzelde families die eindigen in een moment van gebed en solidariteit met miljoenen Joden over de hele wereld die samen de Shma reciteren,” luidt een aankondiging van Aish.

Op 10 januari namen duizenden deel aan een gebedsdienst bij de Westelijke Muur die gewijd was aan de gijzelaars en het welzijn van IDF-soldaten die vochten in de Gazastrook.

De ceremonie werd ook bijgewoond door familieleden van 134 gijzelaars die nog steeds worden vastgehouden door Hamas in Gaza, evenals soldaten die gewond raakten in de oorlog en nog steeds vechten tegen terroristen in de Palestijnse enclave.

President Isaac Herzog kondigde woensdag zijn besluit aan om de heldenmoed te eren van de gijzelaars Yotam Haim, Samer Talalka en Alon Shamriz, die op tragische wijze werden gedood door IDF-soldaten toen ze ontsnapten uit de gevangenschap van Hamas. De onderscheidingen zullen op een nader te bepalen tijdstip worden uitgereikt aan de families van de gijzelaars in de residentie van de president in Jeruzalem.

De drie gijzelaars ontsnapten afgelopen december aan hun Hamas gijzelnemers. Ze bewogen zich tussen de gebouwen en lieten borden achter die opriepen tot redding. Ze werden door IDF-soldaten aangezien voor terroristen en gedood.

“Gezien de uitzonderlijke omstandigheden van deze zaak heeft de Israëlische president besloten om de vastberadenheid, moed en bijzondere dapperheid die zij hebben getoond te eren en hun families een uniek certificaat van erkenning namens de staat Israël te overhandigen,” aldus een verklaring van het kantoor van de president.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox