Gay Pride vlag wappert bij Israëlisch ministerie

Voor het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken in Jeruzalem staan vier vlaggenmasten. Eén daarvan is gereserveerd voor de nationale vlag van buitenlandse hoge gasten. Daar wappert deze maand de Gay Pride vlag, tot woede van een religieus Knessetlid.

Door Redactie Israel Today |

Juni is ‘Gay Pride Month’, en Israël wil zichzelf graag promoten als een plaats van tolerantie voor de LGBT-gemeen­schap. Daarom gaf de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid maandag de opdracht, dat aan de vierde vlaggenmast de gay pride-vlag moet wapperen.

Het Knessetlid Itamar Ben Gvir van de oppositiepartij Religieus Zionisme reageerde woedend. In een open brief aan Lapid schreef hij:
‘Dit heeft het geloof van tienduizenden inwoners van Jeruzalem geschaad, evenals de waardigheid van de stad. Het is een illegale daad.


‘Ik heb geen probleem met LGBT-mensen; we zijn allemaal broeders. Maar tegelijkertijd dient het wapperen van de vlag hen niet. Integendeel, het kwetst hen en maakt hen tot pionnen in Lapid’s handen. Het centrale probleem is de extraversie en provocatie waaraan Israëlische kinderen worden blootgesteld.’

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.