LedenGallant: Als Hamas niet wordt vernietigd, zullen we niet meer in Israël kunnen leven

Begin deze week kondigde de Israëlische minister van Defensie het naderende einde aan van de zware gevechten in de Gazastrook.

Door Akiva van Koningsveld | | Onderwerpen: IDF, Hamas
Israëli's die bevrijd zijn uit een gijzeling door terroristen van Hamas in Gaza en families van Israëli's die nog steeds gegijzeld worden tijdens een persconferentie voor buitenlandse media in Kibboets Be'eri bij de grens tussen Israël en Gaza in het zuiden van Israël, 1 januari 2024. Foto: Tomer Neuberg/Flash90

Israëlische strijdkrachten zullen blijven vechten in de Gazastrook totdat de “belangrijke militaire en bestuurlijke capaciteiten” van Hamas zijn geëlimineerd en de meer dan 130 gijzelaars die door de terreurgroep worden vastgehouden, zijn teruggegeven, zei de Israëlische minister van Defensie Yoav Galant op woensdag, slechts enkele dagen na de aankondiging van een aanzienlijke vermindering van de militaire operaties in de Gazastrook.

“Als het lot van Hamas niet de volledige vernietiging is, zullen we niet in staat zijn om in de staat Israël te leven,” zei Galant tegen leden van het Shayetet 13 marinekommando van de Israëlische marine op een basis in Atlit, in de buurt van Haifa.

“Het einde van deze oorlog – wanneer dat ook zal zijn – zal gebaseerd zijn op onze successen. Dit houdt in dat we het vermogen van Hamas om te opereren met militaire en regeringscapaciteiten zullen vernietigen. We zullen de vrijheid van opereren behouden,” zei Galant, volgens een verklaring van zijn kantoor.

“In het noorden van de Gazastrook ontmantelen we hun capaciteiten door hun bataljonsstructuren te ontmantelen. Hierdoor kunnen de IDF-brigades van...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie