Foto’s: Corona kan het Poerimfeest niet bederven

De Israëlische regering heeft tijdens het Poerimfeest een avondklok ingesteld, uit de vrees dat feesten en grote bijeenkomsten tot een nieuwe uitbraak van Covid-19 kunnen leiden. Tijdens Poerim 2020 begon het coronavirus zich sterk door de Joodse Staat te verspreiden.

Door Redactie Israel Today |

Maar zelfs met een avondklok, en na een jaar van herhaalde lockdowns en onnoemelijke ontberingen, waren de Israëli’s niet van plan de pandemie hun feeststemming te laten temperen.

Voor wie het Poerimfeest nog niet kent: lees het Bijbelboek Esther. Het komt neer op ‘onze vijanden zijn verslagen, verheug u!’

Gekostumeerde Israëli’s dansen door de straten van het centrum van Jeruzalem. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)


Een beetje feestvreugde brengen aan Israëli’s, die in het ziekenhuis zijn opgenomen met COVID-19. (Foto: Olivier Fitoussi/Flash90).


Orthodoxe joden in Bet Shemesh die het boek Esther lezen. (Foto: Ya’akov Lederman/Flash90).


Het weer was perfect om een ​​wandeling te maken in onze kostuums en traditionele Poerim-geschenkmandjes uit te delen, die bekend staan ​​als ‘mishlo’ach manot’. (Foto: Miriam Alster/Flash90).


Israëli’s in Efrat lazen het verhaal van Esther voor, zodat de hele buurt het kon horen. (Foto: Gershon Elinson/Flash90).


Op de promenade in Tel Aviv. (Foto: Miriam Alster/Flash90).Gelukkig Poerim! Chag Same’ach aan al onze
Israel Today-lezers! (Foto: Michael Giladi/Flash90).