Fotoreportage van een drukke week in Israël

De zomer is typisch een tamelijk rustige tijd in Israël. In een normaal jaar reist een groot percentage van de bevolking naar het buitenland voor vakantie. Maar dit jaar is er, in verband met COVID, een recente nationale verkiezing, alweer een Gaza-oorlog, enz… geen gebrek aan voorpaginanieuws.

Door Redactie Israel Today |

Gehandicapten, gehandicapten en activisten blokkeren op 25 juli 2021 de Ayalon snelweg in Tel Aviv als ze deelnemen aan een protest waarin ze oproepen tot betere gezondheidszorg. (Foto: Tomer Neuberg/Flash90)


Palestijnse arbeiders komen Israël binnen door een gat in het veiligheidshek in de buurt van de stad Hebron op de Westelijke Jordaanoever, 25 juli 2021. (Foto: Wisam Hashlamoun/Flash90)


Palestijnen droegen op 24 juli het lichaam van Mohammed Tamimi, 17, die de dag ervoor werd gedood tijdens botsingen met Israëlische veiligheids­troepen, tijdens zijn begrafenis in het dorp Deir Nizam, in de buurt van Ramallah, op de Westbank. (Foto: Flash90)


Jongeren genoten op 23 juli van het kajakken in de Jordaan in Noord-Israël. (Foto: David Cohen/Flash90)


Moslims genoten op 22 juli van de zee bij Tel Aviv tijdens de derde dag van Eid al-Adha. Moslims over de hele wereld vieren Eid al-Adha, het Offerfeest, ter gelegenheid van het einde van de hadj-bedevaart. (Foto: Avshalom Sassoni/Flash90)


De Israëli’s komen eraan! Reizigers in de vertrekhal van de internationale luchthaven Ben Goerion op 19 juli als Israël het luchtruim opent voor uitgaande zomer­vakantie­reizen. (Foto: Avshalom Sassoni/Flash90)


Arbeiders in de Ben en Jerry’s fabriek in de buurt van Kiryat Malakhi op 21 juli, terwijl de ijsboycot meer dan de zoete dromen voor het bedrijf in beroering blijft brengen. (Foto: Flash90)

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.