Fotogalerij van de week: Conflict, Demonstratie en Rust

We hebben hete week achter de rug. De hitte dreef Israëli’s mas­saal naar de stran­den en beken om ver­koe­ling te zoeken, Pales­tijnse heet­hoofden raakten slaags met de Grens­politie bij de grens met de Gaza­strook, en heet­hoof­dige Israëli’s protes­teerden tegen het Corona­beleid.

Door Redactie Israel Today |

De Israëlische premier Naftali Bennett kreeg op 20 augustus 2021 zijn derde dosis van het Covid19-vaccin in het Meir-ziekenhuis in Kfar Saba. Bennett is de eerste wereldleider die 3 doses krijgt. (Foto: Olivier Fitoussi/Flash90)


Medewerkers van de Israel Airports Authority (IAA) protesteren op 19 augustus 2021 tegen de Covid-19 regelgeving op de internationale luchthaven Ben-Goerion, buiten Tel Aviv. (Foto: Avshalom Sassoni/Flash90)


Israëlische burgers en soldaten genoten op 20 augustus 2021 bij een waterbron bij de Israëlisch-Syrische grens op de Golanhoogten, Noord-Israël, tijdens de zomervakantie. (Foto: Michael Giladi/Flash90)


Palestijnse demonstranten botsten op 21 augustus 2021 met Israëlische troepen tijdens een protest aan de grens tussen Israël en Gaza, ten oosten van Gaza-Stad. (Foto: Abed Rahim Khatib/Flash90)


Veel Israëli’s protesteerden op 21 augustus tegen het vacci­natie- en Groene Pas-beleid van de regering. De tekst op het bord luidt: Cognitieve disso­nans – het vaccin is effectief en veilig – MAAR – beschermt helemaal niet en kan je doden! (Foto: Avshalom Sassoni/Flash90)


Een hittegolf, de zomervakantie en de reisbeperkingen zorgen er voor, dat de Israëli’s massaal van de stranden genieten. (Foto: Yossi Aloni/Flash90)


Israëli’s dragen beschermende mondkapjes terwijl ze winkelen voor school­benodigd­heden voor het komende schooljaar, in het Givatayim winkelcentrum, op 22 augustus 2021. (Foto: Miriam Alster/Flash90)


IDF-officieren en soldaten van het Home Front Command, in samen­werking met de Katzrin Local Council, openden op 22 augustus 2021 een serologisch testcomplex voor antilichamen tegen Corona bij kinderen van 3 tot 12 jaar in het centrum van Katzrin, Golanhoogten. (Foto: Michael Giladi/Flash90)

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.