Fotogalerij: Terug naar de Egyptische Sinaï-woestijn

Het is eigenlijk een beetje ironisch. De Sinaï was een ruw, onher­berg­zaam land dat de oude Israëlieten moesten door­kruisen toen zij Egypte ontvluchtten. Onge­twijfeld konden ze niet wachten om het woestijn-schier­eiland te verlaten. Tegen­woordig kunnen hun moderne afstam­melingen er niet genoeg van krijgen.

Door Redactie Israel Today |

Corona-beperkingen weerhielden de afgelopen twee jaar de meeste Israëli’s ervan om naar het buiten­land te reizen, zelfs naar de Sinaï. Maar nu steeds meer beper­kingen worden opgeheven, is het weer mogelijk de grens bij Eilat over te steken en die fabel­achtige Bijbelse wildernis te betreden.

Wij hopen dat u geniet van deze verzameling recente foto’s van Israëli’s ,die in de stille uitgestrektheid van de Sinaï op zoek zijn naar een beetje respijt van de drukte van het moderne leven.

In deze tijd is de Sinaï voor Israëli’s een gelukkige plek van vrede en ontspanning. Heel anders dan wat het betekende voor hun voorouders in Bijbelse tijden. (Foto: Yossi Aloni/Flash90)


Het water van de Sinaï is een van de helderste in de wereld. (Foto: Yossi Aloni/Flash90)


Een lokale visser ziet uit naar de vangst van de dag. (Foto: Yossi Aloni/Flash90)


Lokale handelaars waren blij om de Israëli’s te zien terugkeren na twee jaar van Corona-beperkingen. (Foto: Yossi Aloni/Flash90)


Plezier voor iedereen. (Foto: Yossi Aloni/Flash90)


Schilderachtige accommodaties. (Foto: Yossi Aloni/Flash90)Oefening bij zonsopgang op het strand. (Foto: Yossi Aloni/Flash90)

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.