Fotogalerij: Ook dit is de Gazastrook

Het leven in Gaza is niet alleen wat je in de media te zien krijgt. De economie draait er beroerd, het land leeft deels van buiten­landse finan­ciële steun, de werk­loos­heid is hoog, je bent gelukkig als je een baan hebt. Daarom haastten werkloze Gazanen zich naar de Handelskamer, toen er Israëlische werkvergunningen beschikbaar kwamen.

Door Redactie Israeltoday.nl |


Zowel Palestijnen als Israëli’s zijn dol op Chocolade­zoenen, vroeger Negerzoenen genoemd en in Israël Crimbo.In de Gazastrook bereiden de mensen zich ook voor op de winter. In een hoog tempo worden Chocolade­zoenen geproduceerd, verpakt en verzonden. Israëli’s en Palestijnen houden van deze zoenen.Tienduizenden Palestijnen stonden woensdag 6 oktober in de rij voor de Handelskamers in de Gazastrook, in de hoop een werkvergunning voor Israël te krijgen. Er gingen geruchten, dat er meer werkvergunningen zouden worden uitgegeven.
De meer dan twee miljoen inwoners van de Gazastrook leven onder een Israëlisch-Egyptische blokkade, sinds Hamas 15 jaar geleden de macht overnam in de Gazastrook en Israël sindsdien bedreigt met raketten.

Nu hopen de Palestijnen, dat ze weer net als vroeger in Israël mogen werken. In de Gazastrook is nauwelijks werk. Israël heeft het aantal werkvergunningen voor arbeiders uit de Gazastrook verhoogd tot 7000; in augustus waren dat er 5000. Tijdens de Corona-pandemie was de grens voor hen gesloten, wat een ernstige tegenslag was voor de economie van de Gazastrook.Tijdens de oorlog van Hamas tegen Israël in mei veroordeelde Israël Hamas voor het gebruik van burgers als menselijk schild. De PA en Fatach steun­den de terreur­campagne van Hamas en moedigden zelfs Palestijnen en Israëlische Arabieren aan om in opstand te komen tegen Israëlische burgers. Nu drijft Fatach in deze cartoon de spot met Hamas voor het gebruik van kinderen als menselijk schild telkens wanneer het Israël aanvalt. (Bron: Brabosh
).

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.