Fotogalerij: Indrukken van het Loofhuttenfeest

 

Door Redactie Israel Today.nl |

Deze week staat in het teken van het Loofhuttenfeest, Soekot. In de video kunt u het uitspreken van de priesterlijke zegen op het plein voor de Westelijke Muur beleven. Een aangrijpende gebeurtenis, die tweemaal per jaar plaatsvindt, tijdens Pesach en Soekot.


De priesterlijke zegen, die woensdag werd uitgesproken, luidt De HEERE zegene u en behoede u! De HEERE doe Zijn aangezicht over u lichten en zij u genadig! De HEERE verheffe Zijn aangezicht over u en geve u vrede! De zegenbede staat in Numeri 6:24-26.Het is deze week toegestaan zonder inentingsbewijs te bidden bij de Westelijke Muur, maar de toegang is in aantal beperkt. Het rabbinaat eiste dit, omdat moslims tijdens islamitische feest­dagen ook zonder inentings­bewijs of beperking op het Joodse Tempelplein bijeen mogen komen.Tijdens de feestdagen let de Grenspolitie steng op de veiligheid, vooral bij de Westelijke Muur.Bidden bij de Westelijke Muur onder het toeziend oog van de politie.Beveiliging in de smalle straten van de Oude Stad.Maar je kunt de feestdagen natuurlijk ook aan het strand doorbrengen, zoals hier bij het Meer van Galilea.


Bidden op het TempelpleinTijdens de Soekotweek bezochten duizenden Joden het Tempelplein. (Foto: Temple Mount Organizations Headquarters)


Als gevolg van een nieuwe regeling, waaraan weinig bekendheid is gegeven, mogen Joden sinds kort op discrete wijze bidden op het Tempelplein, de heiligste plaats van het Jodendom.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.