Facebook blokkeerde Chatbot van premier Netanyahu

Terwijl Facebook nog bezig met de nasleep van het verbannen van Donald Trump, verwijderde het deze week een post van premier Benjamin Netanyahu, die vaccinatie tegen het Coronavirus stimuleerde, en blokkeerde tijdelijk een chatbot die door hem werd beheerd.

Door Redactie Israel Today |

Evenals Trump en een groeiend aantal politici en nationale leiders, maakt Netanyahu intensief gebruik van sociale media om rechtstreeks tot het volk te spreken.

Maar Facebook zei maandag dat de Israëlische leider zijn privacybeleid overtrad, toen hij zijn volgers vroeg om Israëlische medeburgers boven de 60 jaar te identificeren die nog niet waren ingeënt tegen Covid-19.

Netanyahu’s post en de chatbot werden beide betrapt op het in wezen aansporen van Israëli’s om de ongevaccineerden te ‘verklikken’. ‘In overeenstemming met ons privacybeleid staan we geen inhoud toe waarin medische informatie van mensen wordt gedeeld of gevraagd,’ zei Facebook in een verklaring over de actie tegen Netanyahu.

Het kabinet van de premier reageerde dat het de bedoeling was om ‘Israëli’s ouder dan 60 jaar aan te moedigen zich te laten vaccineren om hun leven te redden, nadat premier Netanyahu vaccins voor elke Israëlische burger heeft gekocht. We roepen iedereen op om zich te laten vaccineren zodat we de economie kunnen openen en de eerste ter wereld kunnen zijn die het coronavirus te boven komt’.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.