Explosief ontdekt aan Israëlische grens met Syrië

Het Israëlische leger heeft dinsdag een bom gevonden aan de grens met Syrië. De bom bevond zich op Israëlisch grondgebied en kon door het leger onschadelijk worden gemaakt.

Door Redactie Israel Today |

Drie maanden geleden werd in ditzelfde gebied nabij de grens met Syrië ook een explosief gevonden en ook deze bom kon direct onschadelijk worden gemaakt. Het leger verklaarde dat een Syrische groepering die in opdracht van Iran opereert, de bom had geplaatst.

Als reactie op deze inbreuk op de Israëlische soeverei­niteit nam de Israëlische luchtmacht dinsdag­nacht doelen op Syrisch grondgebied onder vuur. Deze doelen behoren tot de Iraanse Al Koeds-strijdkrachten en het officiële Syrische leger. Er werden opslag­plaatsen, communicatie­centra, andere militaire installaties en lucht­verdedigings­faciliteiten getroffen.

‘Het Israëlische leger acht het Syrische regime verant­woordelijk voor alle handelingen die op haar grond­gebied plaatsvinden en zal al het nodige blijven doen om de Iraanse aanwezigheid in Syrië, die een bedreiging vormt voor de stabiliteit en de veiligheid in deze regio, te bestrijden. De IDF blijft in hoge staat van paraatheid en is voorbereid op elk scenario’, liet een woordvoerder van het leger weten.

Minstens 10 mensen kwamen tijdens de luchtaanvallen in Syrië om, aldus lokale bronnen. De slachtoffers waren uitsluitend militairen, waaronder drie Syrische, vijf Iraanse en twee pro-Iraanse strijders, en iemand met de Libanese- of Iraakse nationaliteit, wiens identiteit nog moet worden vastgesteld.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.