Experimentele geneesmiddelen tegen het Coronavirus

Israëlische ziekenhuizen en universiteiten zitten niet stil in de strijd tegen het Coronavirus. Twee middelen die het op hol slaan van het immuun­systeem tegengaan, een middel dat eiwitten van het Coronavirus aanpakt, en een middel tegen ophoping van vet in de longen worden getest.

Door Redactie Israeltoday.nl |

Een van de gevaarlijke verschijnselen van een besmetting met het Cornavirus is de cytokine­storm, het op hol slaan van het immuunsysteem, waardoor dit ook gezonde cellen aanvalt en adem­halings­problemen kunnen ontstaan. Dit komt voor bij 5 tot 7 procent van de Corona­patiënten. Een tweetal genees­middelen blijken in staat deze effectief te kalmeren, Allocetra, waarover we al eerder schreven, met een uitleg over de cytokinestorm, en EXO-CD24.

Dit middel is bedoeld voor gemiddelde en ernstige Corona­patiënten, en wordt via inhaleren direct in de longen toegediend. Bij een test met 30 patiënten in het Ichilov Medical Center in Tel Aviv trad bij 29 van hen binnen drie tot vijf dagen aanzienlijke verbetering op, en bij de laatste duurde het wat langer. Het middel, gebaseerd op en eiwit dat gewoonlijk een rol speelt bij kankeronderzoek, is snel ontwikkeld, tussen het idee en deze eerste test ligt slechts een half naar, bericht Israel21c.

De Israëlische startup Novel Concepts Medical zegt een doorbraak bereikt te hebben bij de behandeling van Corona­patiënten. Een combinatie van natuurlijke compo­nenten veroorzaakt een aanzienlijke vermindering van de hoeveelheid eiwitten van de uitsteeksels van het Coronavirus, die het virus met de menselijke cellen verbinden. Nu er op kleine schaal resultaten zichtbaar zijn wil het bedrijf klinische proeven uitvoeren in samenwerking met ziekenhuizen, schrijft UwI

In het Barzilai Medical Center en ziekenhuizen in de VS, Zuid-Amerika en Europa wordt onderzoek uitgevoerd naar de effectiviteit van het sinds 1975 bestaande geneesmiddel fenofibrate (Tricor). Dit zou de ongewenste ophoping van vet in de longen van Corona­patiënten kunnen verhinderen, bericht Israel21c.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.